Κόσμος

Ο άστεγος του Μάντσεστερ δεν ήταν ήρωας, μόνο κλέφτης

Ακούστε το άρθρο

Μετά τις δάφνες, τις τιμές, τα μπράβο και τα ζήτω, ο εστεμμένος καλύτερος άνθρωπος της Βρετανίας, έπεσε από το θρόνο του.

Στις 22 Μαΐου του 2017 στέφθηκε ήρωας. Το πρόσωπό του, παρέα με μερικές αράδες διθυράμβων ταξίδεψε τον κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τον έκανε γνωστό ως τον άστεγο που αψηφώντας τον κίνδυνο έπεσε στη μάχη με τα αίματα και βοήθησε τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στη Μεγάλη Βρετανία με τους 22 νεκρούς. Ο τραπεζικός του λογαριασμός αυξήθηκε κατά περισσότερα από 52000 δολάρια χάρη στις έμπρακτες ευχαριστίες των οικογενειών των ‘προστατευομένων’ του.

Το: “Είμαστε όλοι άνθρωποι. Έχουμε καρδιά. Έχουμε ακόμα το ένστικτο ώστε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και αυτό κάναμε. Και πόσο μάλλον όταν είδαμε τα παιδιά γεμάτα με αίματα” είχε πλέον το όνομα και το επίθετό του.

Σήμερα, 3 Ιανουαρίου του 2018, ο Κρις Πάρκερ, πλέον κάτοικος του Χάλιφαξ, παραδέχθηκε ότι εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση των μέχρι πρότινος προστατευομένων του. Συγκεκριμένα, αποδέχθηκε τις κατηγορίες που τον ήθελαν να έχει κλέψει το κινητό ενός κοριτσιού και το πορτοφόλι της γιαγιάς ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στο στάδιο στις 22 Μαΐού. Σύμφωνα με τη The Sun, η Pauline Healey κείτονταν αιμόφυρτη στο δρόμο όταν ο Πάρκερ ‘διέσωζε’ το πορτοφόλι με τις πιστωτικές της κάρτες για τον εαυτό του.

Ο ξυπόλητος πρίγκηπας που έγινε βάτραχος, εντοπίστηκε από την αστυνομία στο loft ενός κτιρίου στο Γιόρκσάιρ και με μία ημέρα καθυστέρησης εμφανίστηκε στη δίκη του, κάνοντας σμπαράλια όσα έχτισε την ημέρα που ο Salman Abedi αποφάσισε να αυτοκτονήσει παρασύροντας 22 ανθρώπους μαζί του και δεκάδες θύματα.

Η αίγλη του, είχε ήδη θαμπωθεί από τις 16 Αυγούστου του 2017 όποτε και έγινε το πρώτο δικαστήριο που τον έκρινε και προφυλακιστέο. Ωστόσο, η παραδοχή των κυρίως ηθικών εγκλημάτων του έγινε από τον ίδιο σήμερα, στην επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα