Αθλητισμός Ηλεία

Ο αθλητής του Κόροιβου Αμαλιάδας Αλέξης Αργυρόπουλος: «Ασημένιος» στην Κωνσταντινούπολη!

Αθλητής αγώνων ο Αλέξης Αργυρόπουλος πήρε στην Πόλη το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα σε μήκος στη διάρκεια των διευρυμένων Βαλκανικών αγώνων εφήβων, με συμμετοχή και χωρών από τις παρευξείνιες περιοχές.

Ο Αλέξης ξεκίνησε με ένα άλμα στα 7μ.14εκ. για να είναι μέσα στην 8άδα από την αρχή.Αφού μετρήθηκε έκανε τη δεύτερη προσπάθεια στα 7μ.38 εκ.  Ητρίτη προσπάθεια ήταν άκυρη ενώ η 4η καλύτερη απ’ όλες στα  7μ.47 εκ. η οποία ξεκαθάρισε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα ήταν στα μετάλλια με αντίπαλο τον Κροάτη Μάρκο Τζέκο που στην ίδια προσπάθεια έκανε 7μ.54 εκατοστά . Ο Κροάτης αθλητής στη συνέχεια έκανε χαμηλότερες προσγειώσεις. Ο αθλητής του Νίκου Καστανά, πήρε δυνάμεις από τις παροτρύνσεις και του  προπονητή του κάνοντας άκυρο το 5οάλμα  και στο 6οπέταξε στα  7μ.54 εκατοστά, πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ, που έκανε την περασμένη Κυριακή στο Πανελλήνιο στα Τρίκαλα.

Ο αθλητής του Κοροίβου έκανε έτσι και ένα δώρο στον προπονητή του που την περασμένη Τετάρτη είχε και τα γενέθλιά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες μπορεί να ονομάζονται Βαλκανικοί αλλά αγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες  από όλη τη Νότια Ασία που αγκαλιάζει ο Εύξεινος, κάτι ανάλογο και στη διοργάνωση των U-18 .

«Νιώθω ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου και φυσικά από το μετάλλιο. Θα προσπαθήσουμε ακόμη για καλύτερα αποτελέσματα. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοηθούν και τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας του ΣΕΓΑΣ.» είπε ο πρωταθλητής μετά την απονομή του. Ο Νίκος Καστανάς ικανοποιημένος από τη σταθερότητα του αθλητή του με άλματα πάνω από τα 7μ. 54 εκ. τόνισε «Όλα θα πάνε καλά, να είμαστε καλά, έχουμε στόχους, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει λίγες μέρες ακόμη προετοιμα   σίας, θα δούμε το σχεδιασμό. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας βοηθούν.»

Το ασημένιο μετάλλιο χαροποίησε αθλητή και προπονητή (είναι το δεύτερο συνεχές  και πέρσι είχε πάρει ο αθλητής στα U18) πρόσθεσε εμπειρία και αγώνες διεθνούς επιπέδου, μπροστά από το Παγκόσμιο.

Η τελική κατάταξη

  1. MARKO CEKO                 ΚΡΟΑΤΙΑ              7μ. 60 εκ.
  2. ALEXIOS ARGYROPOULOS ΕΛΛΑΣ                  7μ.54 εκ.
  3. DIMITRIJE NOVAKOVIC ΣΕΡΒΙΑ                  7μ. 37 εκ.
  4. BADRIDZEROMAN ΓΕΩΡΓΙΑ               7μ. 18 εκ.
  5. ILIYA SIVKOV ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ         7μ.14 εκ.

ARAMAYIS SARGSYAN                   ΑΡΜΕΝΙΑ            7μ.13

Όλη η επικαιρότητα