Κόσμος

Ο Μπαράκ Ομπάμα γράφει τον πρόλογο στη φωτογραφική βιογραφία του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε και επίσημα τις ευλογίες του στο βιβλίο του φωτογράφου του. Έχει αναλάβει, μάλιστα, να γράψει τον πρόλογο του βιβλίου του Πιτ Σόουζα με τίτλο Obama: An Intimate Portrait, το οποίο αποτελεί τη βιογραφία του σε εικόνες, κατά τις δύο προεδρικές θητείες του.

Το φωτογραφικό λεύκωμα θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και αντλεί υλικό από τον λογαριασμό του Σόουζα στο Instagram, με φωτογραφίες από τα χρόνια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πιτ Σόουζα έζησε από κοντά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, απαθανατίζοντας σημαντικές στιγμές κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του. Συγκέντρωσε σχεδόν δύο εκατομμύρια φωτογραφίες του Ομπάμα, καταγράφοντας τις πιο οικείες, αυθόρμητες και κωμικές στιγμές της προεδρίας του.

Ορισμένες από τις φωτογραφίες που θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο θα δημοσιοποιηθούν για πρώτη φορά.

Ο Σόουζα γνωρίζεται με τον Ομπάμα περισσότερο από δέκα χρόνια, από τότε που ο πρώην πρόεδρος ήταν γερουσιαστής του Ιλινόι.

Το προηγούμενο βιβλίο του Σόουζα με τίτλο The Rise of Barack Obama (Η άνοδος του Μπαράκ Ομπάμα) κυκλοφόρησε το 2008.

Άνοιξε το φωτογραφικό γραφείο του Λευκού Οίκου δημοσιοποιώντας εικόνες στη δημοφιλή σελίδα Flickr του Λευκού Οίκου και στους 850.000 ακολούθους του στο Instagram. Χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες πλατφόρμες, ο Σόουζα σχεδίασε προσεκτικά την εικόνα διοίκησης του Ομπάμα.

Ο πρώην φωτογράφος του Λευκού Οίκου απασχολεί συχνά τα ΜΜΕ, επειδή «τρολάρει» τη διοίκηση Τραμπ, με έξυπνο τρόπο, από τη στιγμή που ο νέος πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα.

Ο Σόουζα δημοσιεύει φωτογραφίες της προηγούμενης διακυβέρνησης των ΗΠΑ για να τονίσει τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην προεδρία Ομπάμα και στην προεδρία Τραμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα