Πολιτισμός

Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει τελικά το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ακούστε το άρθρο
Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει τελικά το δίπλωμα και το μετάλλιο του Νόμπελ τις επόμενες ημέρες στη Στοκχόλμη, όπου έχει προγραμματιστεί να δώσει και συναυλία το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε η γραμματέας της Ακαδημίας Νόμπελ την Τετάρτη.

«Τα καλά νέα είναι ότι η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν αποφάσισαν να συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο» είπε η Σάρα Ντάνιους σε ανάρτησή της στο blog της.

«Η Ακαδημία θα παραδώσει το δίπλωμα Νόμπελ στον Ντίλαν και το μετάλλιο για το Νόμπελ και θα τον συγχαρεί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας» σημείωσε η ίδια.

Η συνάντηση θα είναι ιδιωτική και δεν θα είναι παρόντες δημοσιογράφοι, σημείωσε η ίδια, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί επιθυμία του Ντίλαν.

Η ίδια είχε προειδοποιήσει χθες ότι ο χρόνος περνάει και ο Ντίλαν θα πρέπει να εκφωνήσει διάλεξη εάν θέλει να παραλάβει το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ντίλαν έχει αποφασίσει να μην δώσει ζωντανά διάλεξη σε κοινό, αλλά μία μαγνητοσκοπημένη διάλεξη.

Εάν δεν καταφέρει να δώσει τη διάλεξη μέχρι τον Ιούνιο, τότε δεν θα παραλάβει το ποσό των 910.000 δολαρίων που συνοδεύει το Νόμπελ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα σταλεί στην Ακαδημία μαγνητοσκοπημένη διάλεξη. Το ίδιο έχουν πράξει και άλλοι νικητές στο παρελθόν.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα