Categories: Life

Ο Brad Pitt είναι (και) γλύπτης και γίνεται viral

Share

Ο Brad Pitt έκανε το ντεμπούτο του ως γλύπτης σε μουσείο τέχνης στη Φινλανδία και ο κόσμος όλος έχει σειστεί. Από τα πιο εξειδικευμένα Μέσα όπως το The Art Newspaper μέχρι το CNN, την βρετανική The Guardian και το gossip oriented ΤΜΖ, όλοι ασχολούνται με τον Brad Pitt και το ντεμπούτο του ως γλύπτη. Ωστόσο, εσύ ήσουν προετοιμασμένη.

Μία πρόσφατη λίστα μας με τους 10 διάσημους με τις πιο παράξενες συλλογές έκλεινε με την εμμονή του Brad Pitt με το μέταλλο. Ο Brad Pitt είναι συλλέκτης έργων τέχνης από μέταλλο κι από μεταλλικά έπιπλα. Ήταν ήδη γνωστό ότι πολλά από αυτά τα έπιπλα τα είχε κατασκευάσει ο ίδιος, οπότε μάλλον ήταν φυσική εξέλιξη για εκείνον να περάσει και στην τέχνη από μέταλλο. Ο ηθοποιός δούλεψε τα γλυπτά του για καιρό και τώρα ήρθε η στιγμή να τα παρουσιάσει.

Ο Brad Pitt αποκάλυψε τα γλυπτά του σε μουσείο τέχνης στη Φινλανδία, στην πρώτη του έκθεση ever, στην οποία συνομιλεί καλλιτεχνικά όχι μόνο με τον γνωστό Βρετανό εικαστικό, Thomas Houseago, αλλά και με ένα ακόμα πρόσωπο γνωστό σε όλο τον κόσμο για μία άλλη του ιδιότητα, αυτή του τραγουδοποιού, τον Nick Cave. Το μουσείο που φιλοξενεί την έκθεσή τους βρίσκεται στην πόλη Tampere της Φινλανδίας και λέγεται Sara Hilden Art Museum.

Ο 58χρονος ηθοποιός είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος γλύπτης και παρουσίασε ο ίδιος τα έργα του που περιλαμβάνονται μαζί με τις κεραμικές δημιουργίες του Nick Cave στην ευρύτερη έκθεση του Thomas Houseago στον χώρο του μουσείου. «Για τον Nick κι εμένα, αυτός είναι ένας νέος κόσμος κι αυτή η πρώτη μας είσοδος σε αυτόν. Είναι κάτι που νιώθω ότι μου ταιριάζει», είπε ο Brad Pitt στο φινλανδικό κανάλι Yle στα εγκαίνια της έκθεσης.

To μουσείο μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία των τριών καλλιτεχνών ανάμεσα στα έργα τους και τα υπερμεγέθη μπρούτζινα και γύψινα γλυπτά του Brad Pitt δεσπόζουν στον χώρο. Μία και μόνο εικόνα είναι αρκετή για να μας πείσει. Ναι, ο Brad Pitt έχει ταλέντο και στη γλυπτική. Η απορία εύλογη: «Υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να κάνεις βρε Brad;».

H έκθεση θα συνεχίσει να φιλοξενείται στο μουσείο τέχνης της Φινλανδίας μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Brad Pitt είναι ερωτευμένος με το μέταλλο, αλλά ενέδωσε και στη γοητεία του γύψου για την έκθεσή του. Σύμφωνα με την Guardian, τα γλυπτά του περιλαμβάνουν ένα γύψινο panel που αναπαριστά μία μάχη με όπλα, αλλά και γλυπτά σε σχήμα σπιτιού που έχουν πυροβοληθεί με διαφορετικά είδη οπλισμού.

«Για μένα έχει να κάνει με τον αναστοχασμό. Αφορά το που έκανα λάθος στις σχέσεις μου, που παραπάτησα, που είμαι συνένοχος», είπε ο Brad Pitt για τα έργα του. «Για μένα, γεννήθηκαν μέσα από την αποδοχή αυτού που λέω “ριζοσπαστική απογραφή του εαυτού”, του ότι έγινα πραγματικά ωμά ειλικρινής με τον εαυτό μου και ανέλαβα την ευθύνη για εκείνους που ίσως πλήγωσα για τις στιγμές που απλά έκανα λάθος», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Η πρώτη επαφή του Brad Pitt με τη γλυπτική, ξεκίνησε σύμφωνα με το GQ, μετά το διαζύγιό του με την Angelina Jolie. Τότε ο ηθοποιός περνούσε μέχρι και 15 ώρες την ημέρα δουλεύοντας στο studio του Houseago στο Los Angeles. Ο ίδιος έλεγε στο περιοδικό ότι δεν θεωρούσε την ενασχόλησή του με τη γλυπτική ως τέχνη, αλλά ως ένα «μοναχικό, πολύ ήρεμο, πολύ στρατηγικό είδος αθλήματος».

Στην ίδια έκθεση περιλαμβάνονται όπως ήδη σου έγραψα και τα πρώτα κεραμικά έργα τέχνης του Nick Cave. Ο τραγουδοποιός είχε σπουδάζει ζωγραφική στο Caulfield Institute of Technology της Μελβούρνης πριν ξεκινήσει τη μουσική του καριέρα. Δημιούργησε 17 κεραμικές φιγούρες ζωγραφισμένες στο χέρι μέσω των οποίων απεικονίζει «τη ζωή του διαβόλου σε 17 σταθμούς». Για εκείνον, οι δημιουργίες τους είναι μία αναφορά στις βικτωριανές φιγούρες Staffordshire Flatbacks τις οποίες συλλέγει.

Πηγή: ladylike.gr