Αρθρογραφία

Ο Χανς για καλό στον Καϊάφα

Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή με το πιο ήπιο κλίμα της βόρειας Μεσογείου αποφάσισε να κάνει τις χειμερινές του διακοπές ο Γερμανός δασικός Χανς, προσκεκλημένος του καθηγητή Γιόχανσον και χθες το απόγευμα έφτασε στον Καϊάφα, όπου κατέλυσε στο στολίδι της περιοχής, στο ξενοδοχείο Γεράνιον.

Ο φίλος μας ο Χανς επισκέπτεται τακτικά την περιοχή του Καϊάφα, αλλά τούτη την φορά η επίσκεψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού μαζί του έρχονται και Σουηδοί επιχειρηματίες, προκειμένου να κάνουν μία ύστατη προσπάθεια, μπας και πείσουν το σκουριασμένο Ελληνικό κράτος, ώστε να τους δοθεί η μακροχρόνια χρήση του Καϊάφα για τουριστική αξιοποίηση.

Γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με κρατιστές της κακιάς ώρας, με παλιούς και νέους του κρατισμού, που το μόνο που ξέρουν καλά είναι να χρεοκοπούν δημόσιες επιχειρήσεις, που σε άλλα κράτη είναι παραγωγικές, ανταγωνιστικές και προσφέρουν στην κοινωνία, πολύ περισσότερα από όσα προβλέπονται στις ιδρυτικές τους διατάξεις.

Ο κ. Χανς και ο κ. Γιόχανσον έχουν τέτοια παραδείγματα από τις πατρίδες τους, αλλά εμείς δυστυχώς τα μόνα παραδείγματα που έχουμε από την δική μας πατρίδα, είναι για ένα δημόσιο ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένο στην φθορά του χρόνου, και μεγάλο παράδειγμα για τούτο είναι ο Καϊάφας και η ευρύτερη περιοχή του, όπου είναι αποτυπωμένη όλη η κακοδαιμονία μας και η άρνησή μας για πρόοδο και ανάπτυξη.

Θα προσπαθήσουν λοιπόν οι δύο φίλοι μας να πείσουν τους αρμόδιους, που αρέσκονται να αποκαλούνται και υπεύθυνοι, αλλά εκ των πραγμάτων δεν είναι, ότι είναι έτοιμοι να επενδύσουν μεγάλα κεφάλαια, έτσι ώστε να μετατραπεί ο Καϊάφας και η περιοχή του σε μεγάλο τουριστικό προορισμό ,με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα για την ιστορία, την παράδοση και το φυσικό του κάλος, αλλά και για τις εγκαταστάσεις που πρόκειται να κατασκευαστούν.

Ασφαλώς είναι γνώστες των όρων και προϋποθέσεων που επιβάλλουν οι περιβαλλοντικές διατάξεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα της χώρας μας, και τις συνθήκες ΝΑΤΟΥΡΑ και ΡΑΜΣΑΡ και φυσικά η μελέτη της επένδυσής τους κινείται εντός των επιτρεπόμενων πλαισίων , μάλιστα δε προβλέπεται και απόλυτη οικολογική αναβάθμιση της περιοχής και προστασία της.

Ελπίζουν ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος στο αρμόδιο Υπουργείο, στην Αυτοδιοίκηση  και στους τοπικούς Θεσμούς, ώστε να δει θετικά την πρόταση τους και να προχωρήσει η τουριστική και επιχειρηματική αξιοποίηση του Καϊάφα προς αμοιβαίο επιχειρηματικό και κοινωνικό όφελος, αλλά και για την οικολογική αναβάθμιση της περιοχής στην πράξη και όχι στα λόγια με διατάξεις νόμους και εξαγγελίες κούφιες και μάταιες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Πρόκειται λοιπόν για μία επίσκεψη εργασίας για τον φίλο μας τον Χανς και ας ελπίσουμε η συνεργασία του με τον κ. Γιόχανσον και το Ελληνικό Δημόσιο να μας βγει σε καλό.

Όλη η επικαιρότητα