Ελλάδα

Ο Χρήστος Τεντόμας νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Ακούστε το άρθρο

Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη για τη θέση του προέδρου έγινε σχεδόν ομόφωνα δεκτή

Νέος προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας εξελέγη την Κυριακή ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Χρήστος Τεντόμας. Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη για τη θέση του προέδρου , που έγινε σχεδόν ομόφωνα δεκτή, συμβολίζει την εκπεφρασμένη του θέληση για ενότητα και συναινέσεις και σηματοδοτεί την αναγκαιότητα της συνεργασίας για το καλό της πόλης.

Δήλωση μετά την εκλογή του:

«Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο Αθηναίων που με τίμησε προτείνοντάς με για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε στη θέση αυτή.

Θα τιμήσω την εντολή που μου δίνετε ασκώντας τα καθήκοντά μου με γνώμονα το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, και με πρόκριμα τη διευκόλυνση της συνεργασίας μας προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

Με πολλές και πολλούς από εσάς έχουμε συνεργαστεί αρκετά χρόνια, σήμερα υποδεχόμαστε τα νέα μέλη με τις ευχές μας για καλή και δημιουργική θητεία.

Όλοι μας είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την Αθήνα και τους δημότες της. Μπορούμε να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό συνεργαζόμενοι τόσο εμείς μεταξύ μας όσο και με τους εργαζόμενους στο Δήμο μας, για να δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στην καθημερινότητα των δημοτών , στην ανάπτυξη και αναγέννηση της Αθήνας.

Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Ποιος είναι ο Χρήστος Τεντόμας

Γεννήθηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος το 1968. Είναι Τοπογράφος στη ΔΕΔΔΗΕ και πτυχιούχος του τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκλέγεται από το 1990 μέχρι σήμερα στο Δήμο Αθηναίων. Έχει διατελέσει: Πρόεδρος 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ είχε και την εποπτεία της σχολικής μέριμνας. Επίσης ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και Υποδιοικητής ΙΚΑ. Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς». Είναι πάντα δίπλα στο συνάνθρωπο αναλαμβάνοντας εθελοντικές πρωτοβουλίες για τους ανθρώπους με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τους οικονομικά ασθενέστερους.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα