Ο Δήμαρχος Γορτυνίας παρακολούθησε το τρίτο «Olympia Forum» στην Αρχαία Ολυμπία

Share

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης παρακολούθησε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022, στην Αρχαία Ολυμπία το «Olympia Forum III» όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Με αφορμή την ομιλία της Υπουργού στα πλαίσια της θεματικής του Φόρουμ «Ολιστική μελέτη της ανοικοδόμησης της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία», ο Δήμαρχος Γορτυνίας και η κα. Μενδώνη συζήτησαν το ρόλο του πολιτισμού ως εργαλείο ανάπτυξης της Γορτυνίας και τον αντίκτυπό του στην παραγωγική διαδικασία, με δυνητικά οφέλη για την απασχόληση και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Ανάμεσα στην παρουσίαση των θεματικών του Φόρουμ, ο Δήμαρχος Γορτυνίας είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα οποία κυρίαρχα αντικείμενα συζήτησης υπήρξαν η μετάβαση σε μια πιο πράσινη ενέργεια, η κυκλική οικονομία και οι τρόποι διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης ενόψει και της χειμερινής περιόδου. Επιπλέον, ο Δήμαρχος, εν αναμονή και της εφαρμογής του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΤΑ) στη Γορτυνία, συζήτησε με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και τη συμπερίληψη ενώ τον συνεχάρη για τη σχετική ομιλία του.

Στο επίκεντρο των ανοιχτών συζητήσεων, των ομιλιών και των case studies που παρουσιάζει και φιλοξενεί το «Olympia Forum» βρίσκεται η ενδυνάμωση των πόλεων και των περιφερειών. Η ενδυνάμωση επιδιώκεται μέσα από την προβολή καλών πρακτικών διακυβέρνησης κρατών-μελών της Ε.Ε., την συζήτηση αναφορικά με τη βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων και εργαλείων που προέρχονται από τα πέντε Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Την προβολή χρήσιμων πρωτοβουλιών κρατών-μελών της Ε.Ε. και την προβολή των ενωσιακών πολιτικών που αφορούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, φορέων της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και εκπροσώπων του κλάδου των επιχειρήσεων.

Το «Olympia Forum» (20-22 Οκτωβρίου 2022) διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum) και η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.