Ηλεία

Ο δήμαρχος Ήλιδας για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας: «Να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του κόσμου»

Μετά τους σκληρούς αγώνες για την επαναλειτουργία της Ν.Μ. Αμαλιάδας, ο κ. Λυμπέρης δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για αυτό.
Ακούστε το άρθρο

Καρπό φαίνεται πως απέδωσαν οι συνεχόμενες συναντήσεις του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη το περασμένο διάστημα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, κάνοντας πραγματικότητα την υπόσχεση που είχε δώσει στους δημότες τους για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου και σταδιακή επαναφορά του εντός καλοκαιριού σε πλήρη λειτουργία.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του νοσοκομείου, με μέρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να επιστρέφει και να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Το διάστημα που ακολουθεί θα οργανωθούν σύμφωνα με πληροφορίες και τα τακτικά χειρουργεία από τον γιατρό Γιώργο Μπακέλα. Μετά τους σκληρούς αγώνες για την επαναλειτουργία της Ν.Μ. Αμαλιάδας, ο κ. Λυμπέρης δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για αυτό.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η Ν.Μ. Αμαλιάδας μπήκε στην πρώτη μέρα του Ιουλίου με πρόθεση να οργανωθεί η επανεκκίνηση λειτουργίας της. Το τι ακριβώς έχει δρομολογηθεί και έχει αποφασιστεί από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, έχει ανακοινωθεί δημοσίως κατ’ επανάληψη.

Πολύ σύντομα, μένει μία προς μία οι εξαγγελίες του διοικητή να λάβουν σάρκα και οστά, προκειμένου ο κόσμος της Αμαλιάδας, του Δήμου γενικότερα και της Βόρειας Ηλείας, να ξαναβρούν στο Νοσοκομείο τις λύσεις στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Δεν πίστεψα ούτε ως δήμαρχος, ούτε ως γιατρός όλα αυτά τα χρόνια, πως το νοσοκομείο θα κλείσει και ο κόσμος θα μείνει έκθετος.

Πιστεύω λοιπόν περισσότερο από ποτέ ότι είναι σωστό, δίκιο και υποχρεωτικό το νοσοκομείο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του κόσμου όπως τις κάλυπτε τόσες δεκαετίες τώρα».

Όλη η επικαιρότητα