Μεσσηνία

Ο Δήμος Καλαμάτας απειλεί με πρόστιμα, όσους δεν έχουν άδεια κοινόχρηστου χώρου

Ακούστε το άρθρο

Ούτε οι μισοί επαγγελματίες της πόλης δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση στο Δήμο Καλαμάτας για να πάρουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το 2017.

Αυτό επεσήμανε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος, απευθύνοντας έκκληση στους επαγγελματίες να καταθέσουν έγκαιρα αίτηση, πριν χρησιμοποιήσουν, καταλάβουν τον κοινόχρηστο χώρο. Πράξη παράνομη που πέρα από το τέλος επιφέρει και 100% πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες των εμπορικών και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να σπεύσουν να υποβάλλουν  αίτηση, καθώς σε σχέση με τα περσινά δεδομένα έχει παρουσιαστεί το 50%. Και εξήγησε πως «το 2014 είχαμε πάνω από 300 άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά. Πέρσι είχαμε οριακά στις 300. Φέτος μέχρι τώρα έχουμε δώσει 88 άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 46 για τα εμπορικά».

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως «πρέπει πρώτα να εκδώσουν την άδεια και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν το χώρο. Πρέπει να έρθουν στο δήμο. Υπάρχει η δυνατότητα προκαταβολής του 30% για να πάρουν την άδεια και του υπόλοιπου ποσού σε δόσεις μέχρι και 3. Οχι να καταλαμβάνουν πρώτα το χώρο».

Προειδοποίησε ότι «θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες του δήμου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει καταλάβει κοινόχρηστο χώρο, εκτός από το τέλος επιβάλλεται και 100% πρόστιμο».

Τέλος, ανέφερε πως «θα αναγκαστούμε εκτός από τα πρόστιμα να λάβουμε και άλλα μέτρα, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, με τη μεταφορά τραπεζοκαθισμάτων που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους».

Γ.Σ. – eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα