Ηλεία

Ο Δήμος Πηνειού εξασφάλισε χρηματοδότηση 388.593 ευρώ για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Μαρίνος: «Διασφαλίζουμε την προστασία των αδέσποτων ζώων»
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Πηνειού είναι ο πρώτος Δήμος  στην βόρεια Ηλεία που αποκτά καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  

Η πρόταση που υπεβλήθη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου  για  «Κατασκευή και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων», εντάχθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών και με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, εξασφάλισε χρηματοδότηση  388.593,68 ευρώ.

«Με την κατασκευή του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς διασφαλίζεται η προστασία τους  και η δημόσια υγεία ενώ δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς», δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού και συνέχισε: «Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία επ’ ωφελεία των δημοτών μας. Έτσι με την χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, ύστερα από πρόταση που υποβάλλαμε, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε την  απαιτούμενη  υποδομή και τη διαμόρφωση των κατάλληλων εγκαταστάσεων για τα  αδέσποτα ζώα. Η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά, είναι δείκτης του πολιτισμού μας».

Το έργο προβλέπει τρία σημαντικά υποέργα:

1/την προμήθεια εξοπλισμού εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων, συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00 €,

2/την προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης περίθαλψης και φροντίδας αδέσποτων ζώων με προϋπολογισμό 8.298,08€, καθώς και

3/την υπηρεσία στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με προϋπολογισμό 8.295,60€.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Πηνειού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου, έχει ήδη ιδρυθεί «Φιλοζωϊκός Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης αδέσποτων ζώων».

Όλη η επικαιρότητα