Ηλεία

Ο δήμος Πύργου στον αγώνα πρόληψης από τον COVID-19

Ακούστε το άρθρο

Βασικός στόχος η προστασία του ανθρώπινου δυναμικού της Καθαριότητας των σχολικών μονάδων..

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, η λεπτομερής εκπαίδευση του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την έγκαιρη και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία του covid-19. Η ημερίδα προγραμματίστηκε μετά την εντολή επανεκκίνησης των Δημοτικών Σχολειών και των Νηπιαγωγείων από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Μεσσαλάς ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις επισκέπτριες υγείας, Αθηνά Αρβανιτάκη (Κέντρο Υγείας Πύργου) και  Ρεβέκκα Κολλιοπούλου (1η ΤΟΜΥ Πύργου), οι οποίες  σε συνεργασία με την Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Πύργου Σοφία Ζάγκλη, είχαν αναλάβει την οργάνωση και τη διεξαγωγή της ενημέρωσης.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης-ενημέρωσης έγινε εκτενής αναφορά στις νέες πρακτικές καθαριότητας, που επιβάλουν οι διεθνείς οδηγίες και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και στη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας που  χορηγήθηκαν άμεσα από τη Σχολική Επιτροπή, δωρεάν,  σε όλο το προσωπικό  καθαριότητας των σχολικών μονάδων. 

Όπως επισημάνθηκε βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, ασφάλειας και κυρίως προστασίας, του προσωπικού καθαριότητας και κατ΄ επέκταση  του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού στα σχολεία. Με γνώμονα την ανθρώπινη αξία, υλοποιήθηκε άλλωστε και η προμήθεια των προστατευτικών ειδών (φορμών εργασίας, γυαλιών εργασίας, γαντιών και ποδοναριών μιας χρήσης και μασκών).

Όλη η επικαιρότητα