Ηλεία

«Ο Δήμος Πύργου θα συνεχίσει τη διεκδίκηση για την ίδρυση ΤΕΦΑΑ στον Πύργο»

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ-ΜΕΛΕΤΗΣ

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Ηλείας μετά την από προ ολίγου καιρού πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, διαπίστωσε ταύτιση των απόψεων σχετικά με τους σχεδιασμούς του στον χώρο του αθλητισμού. Έτσι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και ενώνει τις δυνάμεις του για την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά ο δήμος Πύργου για την ίδρυση στον Πύργο ΤΕΦΑΑ και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό που αποτελεί όνειρο δεκαετιών για ολόκληρη την Ηλεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Δήμου ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιάννης Βαρελάς ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος και ο υπάλληλος Κώστας Σκαρτσιάρης. Από τον σύλλογο πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής συμμετείχαν ο πρόεδρος Ιωάννης Αλτάνης, ο ειδικός γραμματέας Βασίλειος Στυλιανός καθώς και το μέλος Βάσω Τσαντίλη (ΦΩΤΟ).

Κατά την πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Δήμου για την διεκδίκηση της σχολής επαναβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ορίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα γίνει η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης-μελέτης Βιωσιμότητας αθλητικών εγκαταστάσεων και στέγασης του τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Δήμο Πύργο.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Εν όψη της επικείμενης αξιολόγησης από την Εθνική Αρχή Ανωτάτης Εκπαίδευσης για νέα πανεπιστημιακά τμήματα οφείλουμε να έχουμε ένα πλήρη φάκελο, μια ολοκληρωμένη πρόταση – μελέτη για το τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Δήμο Πύργο. Για πρώτη φορά θα υπάρξει η κατάρτιση φακέλου που θα περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στις κτηριακές–αθλητικές εγκαταστάσεις της Σχολής και στον έλεγχο της αρτιότητας τους. Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής νομού Ηλείας αποδέχθηκε την πρότασή μου να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό που αποτελεί όνειρο δεκαετιών για ολόκληρη την Ηλεία.

Αυτή η ομάδα θα ενδυναμωθεί με Πύργιους καθηγητές πανεπιστημίου και προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας που η συμβολή τους για την επίτευξη του στόχου κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο Δήμος Πύργου δεν παραιτείται και θα συνεχίσει την διεκδίκηση για την ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο».

Όλη η επικαιρότητα