Ο Δήμος Πύργου τίμησε τον «δικό» του πρύτανη Α. Μπουντουβή

«To E.M.Π. μπορεί να βοηθήσει την Ηλεία σε πολλούς τομείς», δήλωσε ο Ανδρέας Μπουντουβής, στην χθεσινή εκδήλωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα απορρίμματα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας    
«Να εξειδικεύσουμε τους τομείς συνεργασίας μας» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος

Έναν λαμπρό επιστήμονα και έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ένα “κόσμημα” της πανεπιστημιακής κοινότητας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, βράβευσαν χθες ο δήμος Πύργου και η Ελληνική μαθηματική εταιρεία (και το παράρτημα Ηλείας).
Ο λόγος φυσικά για τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέα Μπουντουβή, οποίος και παραβρέθηκε στον Πύργο για να λάβει την τιμητική αυτή διάκριση, μπροστά σε πλήθος κόσμου, το οποίο κατέκλυσε το αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο κ. Μπουντουβής στην ομιλία του, τόνισε πως είναι πάρα πολύ συγκινημένος για αυτή την τιμή που του έγινε και μεταξύ άλλων ανέφερε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια σαν επιστήμονας, μέχρι να φτάσει φυσικά σε αυτή τη μεγάλη διάκριση, να ηγείται ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας. Μάλιστα στάθηκε και στην ζωή του στον Πύργο σαν παιδί αλλά και σαν νεαρός μέχρι να έρθει η σημερινή καταξίωση …

Ανδρέας Μπουντουβής : «Έχουμε την τεχνογνωσία να βοηθήσουμε σε πολλά θέματα την Ηλεία»

Χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής ανέφερε για την παρουσία του στον Πύργο και για τις δυνατότητες που υπάρχουν να συνεργαστεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τον δήμο πάνω σε διάφορα θέματα.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στον Πύργο, επειδή μου δίνεται η ευκαιρία να επανασυνδεθώ με παλιούς φίλους, συμμαθητές, καθηγητές, συναδέλφους εκπαιδευτικούς, με την πόλη και τον νομό, για να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν –και είναι πολλές- το ΕΜΠ να συνεργαστεί και με τον Πύργο, να δει τα τοπικά προβλήματα και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας. Θα ήθελα να προσπαθήσω και να πετύχει να ανοίξω τις δυνατότητες επαφής της νέας γενιάς των μαθητών με το ΕΜΠ και να φανώ χρήσιμος και σε αυτό τον τομέα. Η Ηλεία έχει αρκετά προβλήματα, έχουμε τεχνογνωσία σε πολλά θέματα, ένα από αυτά είναι η διαχείριση αποβλήτων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά. Με συστηματική δουλειά και καλή θέληση θα έχουμε τη δυνατότητα ουσιαστικής συνεργασίας. Ερχόμενος εδώ από την Πατρών-Πύργου, διαπίστωσα την επικινδυνότητά του. Έχει φτάσει στα όριά της η Εθνική Οδός και επείγει να αποκτήσουμε νέο δρόμο».

Τάκης Αντωνακόπουλος δήμαρχος Πύργου : «Ο κ. Μπουντουβης θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας»

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος αναφερόμενος στην βράβευση του πρύτανη του ΕΜΠ δήλωσε.
«Σήμερα βραβεύουμε τον κ. Μπουντουβή, έναν εξαίρετο άνθρωπο και πανεπιστημιακό. Είναι μία κίνηση τιμής σε αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο που ξεκίνησε από τον Πύργο, από το γυμνάσιο Αρρένων, από τις γειτονιές της πόλης μας και έφτασε στα υψηλότερα σημεία κατάκτησης της επιστημονικής γνώσης και της διάκρισης. Χαιρόμαστε για αυτή τη διάκριση και βεβαίως προσδοκούμε η θέση την οποία έχει, να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας, γιατί όπως ξέρετε η μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο και στην ανάπτυξη είναι η γνώση και κυρίως η αφομοίωση της γνώσης στην παραγωγή. Έχει γίνει μία συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα τα οποία μπορεί να μας βοηθήσει ο κύριος Μπουντουβής, όπως στις ανανεώσιμες πηγές, στα απορρίμματα και άλλα, αλλά πρέπει να τα εξειδικεύσουμε. Το θεσμικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα να συνάψουμε προγραμματικές συμβάσεις με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να είναι πιο εύκολη η συνεργασία μας, αφού δεν χρειάζονται πολλές εγκρίσεις για αυτό και πολύς χρόνος. Θα τα αξιοποιήσουμε όλα αυτά, σήμερα πάντως είναι μία μέρα χαράς και τιμής για αυτόν το μεγάλο επιστήμονα και μεγάλο άνθρωπο τον Ανδρέα Μπουντουβή».

Αργύρης Φελλούρης πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας : «Ο Ανδρέας Μπουντουβής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο»

Από την πλευρά του ο κ. Αργύρης Φελλούρης πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δήλωσε για την βράβευση του κ. Μπουντουβή.
«Ο Ανδρέας Μπουντουβής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιπλέον αγαπάει τα μαθηματικά και τα θέματα που ασχολείται έχουν πάρα πολλά μαθηματικά, οπότε η μαθηματική εταιρεία για την εξαιρετική του προσφορά στην εκπαίδευση, αποφάσισε σήμερα τη βράβευση του, μαζί με το παράρτημα του νομού Ηλείας. Είναι πολύ καλή η συγκυρία και ευτύχημα που είναι πρύτανης ο Ανδρέας Μπουντουβής για το Πολυτεχνείο καταρχήν και κατ’ επέκταση είναι και για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και για το νομό Ηλείας απ’ όπου κατάγεται».

 

Ιωάννης Τσόπελας Πρόεδρος του παραρτήματος ΕΜΕ Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος» : Είναι μία μεγάλη μέρα για τον Πύργο, για την Ηλεία η σημερινή παρουσία σας»


Ο κ. Ιωάννης Τσόπελας Πρόεδρος του παραρτήματος ΕΜΕ Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος» τόνισε για την πρωτοβουλία της βράβευσης του κ. Μπουντουβή.
«Το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρίας νομού Ηλείας Ιππίας ο Ηλείος και ο δήμος Πύργου διοργανώνουν τη σημερινή εκδήλωση προς τιμή του Ηλείου πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μπουντουβή. Είναι μία μεγάλη μέρα για τον Πύργο, για την Ηλεία, είναι μία πολύ μεγάλη τιμή που είναι σήμερα κοντά μας ο κύριος πρύτανης».

 

Βασίλης Γιαννόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας) : «Αποτελείται τον πιο σημαντικό πρεσβευτή της περιοχής μας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό»


Ακόμη ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας στην ομιλία του για την βράβευση του κ. Μπουντουβή, στάθηκε στην αναγνώριση και τον σεβασμό που τρέφουν όλοι γι’ αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας, για τη βράβευση του κυρίου Μπουντουβή, πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο κ. Μπουντούβης είναι ένας άνθρωπος που λαμπρύνει με την παρουσία του το χώρο της επιστήμης, το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Η εκλογή του στη θέση του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν ήταν έκπληξη, ήταν η φυσική εξέλιξη ενός λαμπρού επιστήμονα, μα πάνω απ’ όλα ενός ανθρώπου με συνέπεια και ήθος που κατάφερε να κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό όλων. Κύριε πρύτανη αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτή σας την επιτυχία και σίγουρα αποτελείται τον πιο σημαντικό πρεσβευτή της περιοχής μας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και σήμερα με την βράβευσή σας αυτή, δεν βραβεύεστε μόνο για αυτή τη σημαντική επιτυχία, αλλά και για την πολύχρονη παρουσία σας, για το ήθος και την ακεραιότητα σας, για την επιστημονική σας κατάρτιση».

Στην ομιλία του ο κ. Μπουντουβης αναφέρθηκε και στην συνεργασία που μπορεί να έχει το ΕΜΠ με τον δήμο Πύργου και όλη την Ηλεία σε πολλούς τομείς.

Τον κ. Μπουντουβή βράβευσαν ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και ο κ. Αργύρης Φελλούρης πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Εδώ με τον κ. Τσόπελα.

 

 

Κατάμεστο το αμφιθέατρο της περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Στο αμφιθέατρο της περιφερειακής Ενότητας Ηλείας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, που έκανε και τον πρώτο χαιρετισμό, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, τον Πρόεδρο του παραρτήματος ΕΜΕ Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος» κ. Ιωάννη Τσόπελα και τον  Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ακόμη το παρών έδωσαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ζαχάρως – Νέας Φιγαλίας κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ.κ. Γιάννης Αργυρόπουλος και Δημήτρης Μεσσαλάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί εκπαιδευτικοί και φυσικά όλα τα μέλη του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρίας στην Ηλεία.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την χθεσινή εκδήλωση που έγινε για να τιμηθεί ο κ. Μπουντουβής.

Παρόντες στην χθεσινή εκδήλωση και οι κ.κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, Νώντας Κυριαζής, Μιχάλης Κατρίνης και Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Καταχειροκροτήθηκε ο κ. Μπουντουβής μετά το τέλος της ομιλίας του.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Πριν την κεντρική ομιλία του κ. Μπουντουβή, μίλησαν οι εκπαιδευτικοί κα. Φωτεινή Σασσάλου και Αντώνιος Σκαλτσάς για τις αναμνήσεις που έχουν από την μαθητική και εφηβική ζωή του πρύτανη στον Πύργο, ο κ. Αργύρης Φελλούρης για το επιστημονικό έργο του και η κα. Σοφία Λαμπροπούλου Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π., για την παρουσία του κ. Μπουντουβή στο Ε.Μ.Π. από τα πρώιμα βήματα μέχρι την καθιέρωση.