Ηλεία

Ο Δήμος Πύργου τιμά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Σήμερα θα καθαριστεί η παραλία με διαδραστικά παιχνίδια ανακύκλωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξαιρετική δράση ξεκίνησε χθες στο Aldemar Resorts, όπου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου Πύργου μαθαίνουν για την ανακύκλωση των απορριμμάτων και την αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Πύργου εορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου), ξεκίνησε μία σειρά δράσεων που στόχο έχουν την αφύπνιση των πολιτών και περισσότερο των παιδιών, σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων και την αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Έτσι χθες και σήμερα σε συνεργασία με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Aldemar Resorts, υλοποιεί μία εξαιρετική δράση, όπου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου Πύργου, μαθαίνουν πως να κρατούν καθαρό το περιβάλλον και πώς να βοηθούν στην ανακύκλωση όλων των προϊόντων που το μολύνουν και οδηγούν στην υποβάθμισή του.

Τα παιδιά λοιπόν χθες, με την συνδρομή των εκπαιδευτικών Παναγιώτη Σταθόπουλου και Ευγενίας Ηλιοπούλου, έμαθαν πώς μπορούν να βάλουν και αυτά ένα μικρό … λιθαράκι για να σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος που δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και επιπλέον υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κλιματική αλλαγή, έναν τεράστιο κίνδυνο για την ζωή στον πλανήτη γη.

Μαρία Μαστρονικόλα: «Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με έναν διαφορετικό τρόπο»

Για τη δράση αυτή του δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Aldemar Resorts η κα. Μαρία Μαστρονικόλα υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων και βιωσιμότητας του ομίλου, τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πατρίς».

«Είμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο βιωματικό, πιο διαδραστικό. Για αυτό το σκοπό με το δήμο Πύργου και το γραφείο εθελοντισμού και Παιδείας, μαζί με τον κ. Σταθόπουλο και την κα. Ηλιοπούλου που έκαναν την παρουσίαση, είπαμε να καλέσουμε όλα τα δημοτικά του Πύργου για να έρθουν τα παιδιά στο ξενοδοχείο, να δουν τις δράσεις για το περιβάλλον που κάνει ο όμιλος, να μιλήσουμε για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και παιδεία και αύριο (σ.σ. σήμερα) να κάνουμε έναν καθαρισμό παραλίας με διαδραστικά παιχνίδια ανακύκλωσης».

Παναγιώτης Σταθόπουλος : Θέλουμε να γνωρίσουν τα παιδιά τον πλούτο και την βιοποικιλότητα της Ηλείας»
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος δάσκαλος και πρώην υπεύθυνος του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κρεστένων τόνισε ότι μέσα από αυτή την δράση τα παιδιά μαθαίνουν πώς να προστατεύουν το περιβάλλον της περιοχής τους και όχι μόνο.

«Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή όταν δέχθηκα την πρόσκληση να έρθω να μιλήσω σε ομάδες μαθητών από δημοτικά σχολεία του δήμου Πύργου για το περιβάλλον. Η καλύτερη σκέψη που είχαμε να κάνουμε, ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την οικολογικά άγνωστη Ηλεία, τον πλούτο και την βιοποικιλότητά της, για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε αυτό το περιβάλλον το οποίο ζούμε, το νομό μας και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από τα προγράμματα ανακύκλωσης και μέσα από τα σχολεία, έτσι ώστε να γίνουμε πιο φιλικοί ως προς το περιβάλλον και να το ταλαιπωρούμε όσο λιγότερο μπορούμε, με την δράση μας και την παρουσία μας».

Ευγενία Ηλιοπούλου : «Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται πάρα πολύ εύκολα, αρκεί να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση»

Η κα. Ευγενία Ηλιοπούλου υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας πρόσθεσε για την δράση που διοργάνωσε ο δήμος Πύργου.

«Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, έγινε αυτή η δράση στο Aldemar. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια γιατί η εκπαίδευση είναι ένα βασικό βήμα για το μέλλον μας και για να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον. Και αυτό ξεκινάει από τα παιδιά. Τα παιδιά έχουν πάρα πολύ μεγάλη ευαισθησία και ευαισθητοποιούνται πάρα πολύ εύκολα, αρκεί να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση. Έχουμε παρατηρήσει ότι πάντα τα παιδιά γίνονται φορείς των μηνυμάτων που παίρνουν, τα οποία και μεταδίδουν στην οικογένειά τους και έτσι το μήνυμα πολλαπλασιάζεται και αυτός είναι ο στόχος μας άλλωστε».

Γιάννης Πλεμμένος : «Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος»
Ο κ. Γιάννης Πλεμμένος αντιδήμαρχος παιδείας δήμου Πύργου τέλος αφού αναφέρθηκε στο στόχο αυτής της δράσης, τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια της προστασίας του περιβάλλοντος με τη συνδρομή όλων των πολιτών του, μικρών και μεγάλων.

«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος έχουμε αρχίσει κάποιες δράσεις στο δήμο Πύργου και με τη συνεργασία πολλών φορέων. Η πρώτη δράση είναι από τον όμιλο Aldemar, με τον οποίο συνεργαζόμαστε και θα ήθελα να τους ευχαριστήσουμε για την άψογη φιλοξενία τους, σε ένα διήμερο σεμινάριο, που τα παιδιά θα πληροφορηθούν για το περιβάλλον, για τις οικολογικές επιπτώσεις στην περιοχή μας, γενικά πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την ανακύκλωση, να έχουμε λιγότερο πλαστικό στη ζωή μας. Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε ένα πολύ όμορφο σεμινάριο, με τη συμμετοχή πολλών τάξεων από τα δημοτικά σχολεία του Πύργου.

Θα συνεχιστεί και αύριο (σ.σ. σήμερα) με καθαριότητα στην παραλία και διαδραστικές δράσεις, προκειμένου να μάθουμε το τι μπορούμε να κάνουμε με το χαρτί και το πλαστικό. Θα συνεχίσουμε να έχουμε κι άλλες δράσεις μέσα στο μήνα γύρω από το περιβάλλον. Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν μαζί μας και τους δασκάλους, τα σχολεία και τα παιδιά, που είναι ένα …σφουγγάρι και ότι τους δώσεις το απορροφούν. Έτσι λοιπόν θέλουμε να αρχίσουμε παρόμοιες δράσεις, να ξυπνήσουμε τα παιδιά και να γίνουμε και εμείς καλύτεροι μέσα από τα παιδιά μας».

Όλη η επικαιρότητα