Βιβλίο

Ο Διονύσης Σιμόπουλος όπως τον θυμούνται οι φίλοι του

Οι Εκδόσεις «ΚΑΚΤΟΣ» και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζουν το βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου, δημοσιογράφου - συγγραφέως, με τίτλο «Διονύσης Σιμόπουλος - Όπως τον Θυμούνται οι Φίλοι του».
Ακούστε το άρθρο

Οι Εκδόσεις «ΚΑΚΤΟΣ» και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζουν το βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου, δημοσιογράφου – συγγραφέως, με τίτλο «Διονύσης Σιμόπουλος – Όπως τον Θυμούνται οι Φίλοι του», το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ηλείο (σ.σ. με καταγωγή από τον Γρύλλο) αστροφυσικό, επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2022.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός, Χάμπικ Μαρουκιάν, φίλος του Σιμόπουλος, ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και η συγγραφέας του βιβλίου Εύα Νικολαΐδου. Η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα θα διαβάσει αποσπάσματα. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γιώργος Προεστός, επιμελητής-φιλοσόφος. Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Είσοδος Ελεύθερη

Όλη η επικαιρότητα