Κορινθία

Ο δολοφόνος του Σοφικού σκότωσε τη γυναίκα του κι έπαιζε χαρτιά στο καφενείο

Ακούστε το άρθρο

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της άτυχης 70χρονης από τον σύζυγό της στο Σοφικό της Κορινθίας. Όπως δηλώνουν οι γείτονες που έρχονταν σε καθημερινή επαφή μαζί του, ακόμα και την περασμένη Τετάρτη, αφού δηλαδή είχε σκοτώσει και θάψει την γυναίκα του και κατόπιν είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας, είχε πάει στο καφενείο της γειτονιάς κι έπαιζε χαρτιά, όπως έκανε συχνά!

Οι κάτοικοι της γειτονιάς στην Νέα Ιωνία, όπου κατοικούσε επί 30 χρόνια εξάλλου, χαρακτηρίζουν τον 71χρονο δολοφόνο ήσυχο και φυσιολογικό άνθρωπο, που φαινόταν αγαπημένος με την γυναίκα του, καθώς συχνά την συνόδευε για τα καθημερινά ψώνια στη γειτονιά και στην λαϊκή, ενώ μαζί μεγάλωσαν τα δύο τους παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, από τα οποία έχουν αποκτήσει και εγγόνια.

«Τον Βασίλη τον ξέρω γιατί εγώ εδώ πέρα έχω το κρεοπωλείο, ψώνιζε από το μαγαζί, έχει οικογένεια, έχει εγγόνια. Όλα  ήρεμα, πέσαμε από τα σύννεφα. Γνώριζα και την γυναίκα του, μαζί πήγαιναν στην λαϊκή, μια χαρά. Εμείς παίζαμε δηλωτή εδώ στο καφενείο. Ο άνθρωπος φυσιολογικότατος. Την Τετάρτη το βράδυ παίζαμε τετράδα χωρίς κανένα πρόβλημα, τελειώσαμε, μας καληνύχτισε και έφυγε» τονίζει ο κ. Γιώργος φίλος του 71χρονου συζυγοκτόνου και ιδιοκτήτης κρεοπωλείου.

Ο λογιστής του 71χρονου δράστη έπεσε από τα συνέφα όταν έμαθε ότι ο πελάτης τους ήταν εκείνος που έκανε αυτήν την αποτρόπαια πράξη υπογραμμίζοντας ότι ο χαρακτήρας του ήταν κλειστός. «Φυσικά και τον ξέρω, τον είχα χρόνια πελάτη καθώς είχε ταξί και εγώ είμαι λογιστής. Δυσκολευόταν πολύ με τα χρήματα. Γνώριζα και την γυναίκα του. Δεν χαλούσε εύκολα λεφτά. Δεν ήξερα αν είχε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα. Όταν έμαθα ότι κάποιος δολοφόνησε την γυναίκα του δεν πήγε το μυαλό μου ότι ήταν ο Βασίλης. Τον γνωρίζω 15 χρόνια που τον έχω και πελάτη. Ήταν κλειστός χαρακτήρας και ερχόταν στο γραφείο για την δήλωση του» ανέφερε ο κ. Γιάννης λογιστής του 71χρονου δράστη.

Ο κ. Κώστας που διατηρεί την κάβα δίπλα στο σπίτι του 71χρνου λέει πως η κ. Βασιλική, το θύμα, ήταν μια εξαίρετη κυρία που αρκετά συχνά ψώνιζε πετιμέζι για να φτιάχτει γλυκά και κουλουράκια στις εγγονές της. «Φυσικά και τον ξέρω, καθημερινά περνούσε και χαιρετιόμασταν, ψώνιζε το κρασάκι του, δεν είχαμε κάποιο θέμα. Φυσιολογικός, ήσυχος. Η γυναίκα του ήταν εξαιρετική, ερχόταν εδώ, έπαιρνε το πετιμέζι για να φτιάξει κουλούρια για τοις εγγονές της. Δεν υπήρχε κάτι κακό… διαβάζω στα δημοσιεύματα και μου έχει φύγει η τρίχα. Δεν είχαν κόντρες, δεν τους έβλεπα να τσακώνονται. Τους ξέρω πολλά χρόνια.. Σε μένα ποτέ δεν μου είχε δείξει ότι ήταν οξύθυμος, τώρα εάν ήταν με τον διπλανό του τι να πω δεν ξέρω.  Έμεινα έκπληκτος όταν το έμαθα. Τώρα τελευταία όταν περνούσε από το μαγαζί του έλεγα ότι έχει χαθεί και μου απαντούσε ότι πάει στο χωριό του» ανέφερε ο κ. Κώστας, ιδιόκτητης της κάβας της γειτονιάς.

Πηγή: protothema

Όλη η επικαιρότητα