Κόσμος

Ο Αιγύπτιος γητευτής που «κοιμίζει» τα φίδια με ένα βλέμμα

Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, ζει ο Αμίρ ελ Ραφαγιέ, ένας γητευτής φιδιών που είναι «φίλος» με τα πιο επικίνδυνα ερπετά του πλανήτη και έχει το μοναδικό χάρισμα να μπορεί να τα «κοιμίσει», με το βλέμμα του.

Ο Αμίρ είναι γητευτής φιδιών εδώ και πέντε χρόνια και όπως λέει στο πρακτορείο Reuters, νοιώθει τα ερπετά πιο κοντά του από ότι τους ανθρώπους.

«Ο κόσμος των φιδιών είναι τεράστιος. Ο εκπαιδευτής πρέπει να γνωρίζει τα μυστικά τους αλλιώς μπορεί να εκτεθεί στο θανάσιμο δηλητήριό τους ανά πάσα στιγμή».

Ο ίδιος έχει τελειοποιήσει την τεχνική του. Κρατάει το φίδι αρχικά από την ουρά και το αναποδογυρίζει υπό την υπόκρουση ινδικής μουσικής. Έπειτα το κοιτάει απευθείας μέσα στα μάτια πριν το αγγίξει με το μέτωπό του και το ξαπλώσει στο έδαφος.

Ο 29χρονος έχει περισσότερα από 13 φίδια και ελπίζει ότι η γήτευση φιδιών μπορεί να αναπτυχθεί στην Αίγυπτο, όπου ο τουρισμός επανέρχεται σταδιακά μετά τις πολιτικές αναταραχές και τις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών.

«Ελπίζω η Αίγυπτος να φιλοξενήσει διεθνείς επιδείξεις γιατί δεν είμαι ο μόνος που ασχολείται με αυτό το όμορφο έργο. Μπορεί αυτό να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες καθώς όπως έχω παρατηρήσει, πολλοί ξένοι επισκέπτες στο Σαρμ ελ Σέιχ αγαπούν τις παραστάσεις», σημειώνει ο Αμίρ.

ΠΗΓΗ: cnn

Όλη η επικαιρότητα