Πολιτική Συνεντεύξεις

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στην εφ.«Πατρίς»: «Κανείς χωρίς στήριξη»

Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: « Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη αυτή τη δύσκολη στιγμή» 

«Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη του κράτους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Βλέπουμε πρωτόγνωρες εικόνες για όλο τον πλανήτη», λέει στην εφ. Πατρίς  εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Τονίζει ότι «η ελληνική πολιτεία έχει οργανωθεί σωστά από την αρχή, κι έχουν ληφθεί μέτρα, πιο γρήγορα από άλλες χώρες». Ωστόσο, επισημαίνει ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, καθώς οι επόμενες δυο –τρεις εβδομάδες είναι πάρα πολύ κρίσιμες».

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση από την αρχή έβαλε τρεις άξονες στο θέμα του κοροναϊού, στην ανάσχεση της διασποράς, στην ενίσχυση του συστήματος της υγείας και ο τρίτος άξονας είναι η στήριξη της οικονομίας».

Επισήμανε ότι «είμαστε στην αρχή μιας οικονομικής κατάστασης που θα αφήσει τραύματα κι ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι τα τραύματα να μην είναι σοβαρά, ώστε η ανάκαμψη να είναι και πιο γρήγορη».

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στην εθελοντική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Να καταθέσουν τον μισό μισθό τους στο ειδικό ταμείο για τον κορωνοϊό, καλεί τους βουλευτές της ΝΔ και τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπάρχει ανταπόκριση;

Υπάρχει ομόθυμη συμφωνία και ανταπόκριση από τους βουλευτές της ΝΔ, τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης στην πρόταση του πρωθυπουργού. Ελπίζουμε και τα άλλα κόμματα να ακολουθήσουν, ώστε να σταλεί ένα συνολικό μήνυμα για τη στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Αυτό το μήνυμα όμως δεν πρέπει να το ευτελίζουμε στα επίπεδα της πλειοδοσίας, όπως επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι έτσι χάνει το νόημά του.

«Τα δύσκολα στην κρίση του κορωνοϊού είναι μπροστά, φαίνεται ότι ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας. Μιλάμε για πόλεμο χωρίς σφαίρες. Πρέπει να έχουμε συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης και να τη χειριστούμε ανάλογα», το ακούμε συχνά. Να περιμένουμε πιο αυστηρά μέτρα;

Όλες οι επιλογές είναι στη διάθεση της κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, από τη σωστή διαχείριση του ζητήματος του κορωνοϊού είναι θετικά. Τυχόν χαλάρωση τώρα, θα σημαίνει έξαρση και συνεπώς όλες οι προσπάθειες μέχρι τώρα θα πάνε χαμένες.Όπως λέτε, ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Θα πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και θα ήθελα να συγχαρώ, με την ευκαιρία, τη μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας που ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών. Συνεπώς και τον Απρίλιο μένουμε σπίτι!

Όσο και να ακούγεται παράταιρο, η κρίση δίνει και μερικές ευκαιρίες εκσυγχρονισμού, αλλαγής της συμπεριφοράς μας. Η τηλεργασία για παράδειγμα σίγουρα μας βοηθά να εκσυγχρονισθούμε στη δημόσια διοίκηση, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και με αυτόν τον τρόπο, να εργαζόμαστε με τρόπο πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι έτοιμη τεχνικά η χώρα μας για να «αντέξει» κάτι τέτοιο;

Πράγματι, πολλές φορές η κρίση γεννά ευκαιρίες και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή μια από τις ευκαιρίες είναι να προωθήσουμε τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της χώρας. Είδατε ότι η κυβέρνηση έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Όπως σωστά αναφέρετε η τηλεργασία με την ψηφιακή πλατφόρμα e:presence είναι μια τέτοια περίπτωση. Θα πρόσθετα επίσης τα μαθήματα που γίνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων μέσω της πλατφόρμας sch.gr, η εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές δημοτικού, η πλατφόρμα digitalsolidarity για τη διάχυση της ψηφιακής ψυχαγωγίας σε όλους, οι πλατφόρμες που τρέχουν στο gov.gr (e-ΕΦΚΑ, άυλη συνταγογράφηση, υπεύθυνη δήλωση, κλπ), οι πλατφόρμες για επιχειρήσεις και συμπολίτες μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση, ακόμα και το 13033 θα έλεγα, που δηλώνουμε τους λόγους κυκλοφορίας μας, είναι τέτοια παραδείγματα. Όπως βλέπετε η χώρα είναι έτοιμη τεχνικά αλλά και οι πολίτες αγκαλιάζουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη σίγουρα θα είναι από τα θετικά αυτής της περιόδου, αν μπορεί να μιλήσει κανείς για κάτι θετικό σε μια περίοδο που έχουμε θανάτους συμπολιτών μας. Εύχομαι πραγματικά να τελειώσουμε γρήγορα με αυτή την πανδημία, με όσες το δυνατό λιγότερες απώλειες.

Υπάρχουν αυτή την ώρα από πολλούς οικονομολόγους δυσμενείς προβλέψεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για όλες τις προβλέψεις και για τις αισιόδοξες και για τις πολύ απαισιόδοξες. Η εικόνα για την επόμενη μέρα ποια είναι;

Όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παγκόσμια οικονομία μπαίνει δυστυχώς σε υφεσιακή τροχιά. Στην Ελλάδα οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο τις επιπτώσεις. Όπως σας είπα και προηγουμένως είμαστε στην αρχή μιας οικονομικής κατάστασης που θα αφήσει τραύματα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι τα τραύματα να μην είναι σοβαρά, ώστε η ανάκαμψη να είναι και πιο γρήγορη. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ότι θα διαχειριστούν την επόμενη μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βοήθεια στο… «Βοήθεια στο σπίτι» – Εθελοντική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για ενίσχυση του προγράμματος

 

 

«Νοιαζόμαστε για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας» η νέα καμπάνια – προσπάθεια της ΝΔ. Ποιος ο στόχος; Δείχνουν ενδιαφέρον οι πολίτες; Κι εν τέλει ποια είναι η σχέση των Ελλήνων με τον εθελοντισμό;

Ως το μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε τα μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ. Σκεφτήκαμε ότι οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας είναι οι ηλικιωμένοι και οι χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι δεν είναι σε θέση ή δεν πρέπει να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Έτσι, δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα που μπορεί κανείς να τη βρει στο site της ΝΔ, στο www.nd.gr και μπορεί να καταγράψει τα στοιχεία του. Τα στοιχεία των εθελοντών, κάθε Παρασκευή παραδίδονται στην ΚΕΔΕ που με τη σειρά της τα διοχετεύει στους Δήμους που έχουν δηλώσει οι εθελοντές, ώστε να ενισχυθούν οι δομές “Βοήθεια στο Σπίτι” που απευθύνονται σε ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες. Μέχρι σήμερα πάνω από 1620 συμπολίτες μας δήλωσαν συμμετοχή, σε περισσότερους από 212 δήμους τις χώρας. Το ελπιδοφόρο είναι ότι το 54% των συμμετεχόντων είναι νέοι μέχρι 29 ετών.

Η συμμετοχή σε αυτή την πλατφόρμα δε συνεπάγεται ότι γίνεται μέλος της ΝΔ αν δεν είναι.

Απευθυνόμαστε πρώτα και κύρια στα μέλη μας και από εκεί και πέρα σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Νομίζω ότι οι Έλληνες έχουμε καλή σχέση με τον εθελοντισμό. Απλώς δεν υπήρχε, μέχρι πρόσφατα, μια σωστή οργάνωση από το κράτος ώστε οι εθελοντές να αξιοποιούνται όλο το χρόνο και όχι μόνο όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Όλη η επικαιρότητα