Ελλάδα Κόσμος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της Οδησσού

Ακούστε το άρθρο

«Μόνο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρωτοστατώντας και τολμώντας ξεκίνησε την τολμηρή και ριψοκίνδυνη αυτή αποστολή, προκειμένου να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια, 50 περίπου τόνων, μέσα στην Οδησσό, στις αποθήκες του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού.

Θαυμάζουμε και ευχαριστούμε το άξιο προσωπικό μας, τους υπέροχους εθελοντές μας και τους έμπειρους οδηγούς μας, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα αυτοθυσίας και μοναδικά αισθήματα ανθρωπισμού, αλτρουισμού και προσφοράς ανέλαβαν την πραγματοποίηση της ιδιαίτερα συμβολικής αυτής αποστολής, στην πληττόμενη από τον πόλεμο Οδησσό της Ουκρανίας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην εκκίνηση της ανθρωπιστικής αποστολής του Ε.Ε.Σ, το πρωί της Τρίτης, 12 Απριλίου 2022, από τις Κεντρικές Αποθήκες στον Κολωνό.

Η 4η κατά σειρά ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία θα φτάσει την Πέμπτη (14/4) στην ιστορική Οδησσό, μια πόληάρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, μεταφέροντας περίπου 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες, υγειονομικό υλικό κ.α.) προς ενίσχυση των σκληρά δοκιμαζόμενων από τον πόλεμο κατοίκων της, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός είναι Έλληνες ομογενείς.

Στην εκκίνηση της ανθρωπιστικής αποστολής του Ε.Ε.Σ. παρευρέθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη, ο Ζ’ Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ευάγγελος- Απόστολος Κωνσταντίνου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. και τα μέλη της αποστολής για το τεράστιο ανθρωπιστικό τους έργο τους προς τους πληγέντες της Ουκρανίας.

Όλη η επικαιρότητα