Ο ένας μέσα ο άλλος έξω… για τις διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες της Αμαλιάδας

Διαφορετικούς δρόμους ακολούθησαν χθες οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για οκτώ διαρρήξεις σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας. Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας, ο ένας κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 49χρονος ημεδαπός και ο 25χρονος ρομά συνεργός του, είχαν συλληφθεί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, είχαν ζητήσει και είχαν λάβει προθεσμία και απολογήθηκαν χθες το μεσημέρι.

Κατά την σύλληψή τους είχαν βρεθεί και πολλά κλοπιμαία, κυρίως ηλεκτρικές συσκευές, και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των δύο έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ο 49χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές, ζωοκλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών, κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο 25χρονος ρομά, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ.  της περιοχής του.

Συνήγορος και των δύο κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Αναστάσιος Μπακόπουλος.