Κινηματογράφος

Ο Έντι Ρέντμεϊν είναι το «Κορίτσι από τη Δανία»

pegasus.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πήρε αρκετά χρόνια για να πραγματοποιηθεί, αλλά η κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Έμπερσοφ «Το Κορίτσι από τη Δανία», που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βενετίας είναι πλέον μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Η ιστορία εμπνέεται από τη ζωή της Λίλι Έλμπε, της πρώτης τρανσέξουαλ γυναίκας με καταγεγραμμένη περίπτωση χειρουργικού επαναπροσδιορισμού του φύλου το 1930.

Η Λίλι Έλμπε γεννήθηκε ως Έιναρ Μόγκενς Βέγκενερ, σε ηλικία 22 χρονών παντρεύτηκε τη 19χρονη Γκέρτα Γκότλιμπ και οι δυο τους έγιναν γνωστοί ζωγράφοι.

Ο Έιναρ ξεκίνησε να φορά γυναικεία ρούχα όταν μία μέρα αντικατέστησε ένα μοντέλο πο δεν είχε εμφανιστεί, για έναν πίνακα της Γκέρτα και αρκετά χρόνια μετά, όταν το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, ο Έιναρ πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και η Γκέρτα να ζήσει ανοιχτά ως λεσβία.

Το πολύπαθο πρότζεκτ αποτελούσε μεγάλο πάθος της Νικόλ Κίντμαν. Το 2009 το «Κορίτσι από τη Δανία» φημολογούταν πως θα ήταν η επόμενη ταινία της, και μάλιστα με σκηνοθέτη τον Τόμας Άλφρεντσον ή τον Λάσε Χάλστρομ.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Τομπ Χούπερ, ο οσκαρικός σκηνοθέτης του «ο Λόγος του Βασιλιά», ο οποίος είχε ξαναβρεθεί με τον Ρέντμεϊν στην κινηματογραφική διασκευή του μιούζικαλ «Οι Άθλιοι».

Ο Έντι Ρέντμεϊν, φρέσκος από ένα σερί βραβεύσεων που κορυφώθηκε με το Όσκαρ Α΄Αντρικού ρόλουγια το «Η Θεωρία των Πάντων», θα υποδύεται τη Λίλι, το κορίτσι από τη Δανία, και λογικά θα τον ξαναδούμε στην πεντάδα και του χρόνου.

Δείτε τις επίσημες αφίσες της ταινίας στο gallery παρακάτω.

Πηγή: cinemag.gr

Όλη η επικαιρότητα