Ηλεία Καταναλωτές

Ο έρωτας δεν γνωρίζει κρίση – Πανέτοιμοι οι καταστηματάρχες του Πύργου να υποδεχθούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ακούστε το άρθρο

Οι βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της πόλης του Πύργου, έχουν ντυθεί εδώ και μέρες στα χρώματα του έρωτα, προκειμένου να υποδεχθούν με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο και να μεταφέρουν το πνεύμα της ημέρας των ερωτευμένων.

Μια ιδιαίτερη μέρα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «χρυσή ευκαιρία» για πολλούς που θέλουν να εκφράσουν με ένα ρομαντικό και όμορφο τρόπο όσα νιώθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και έρωτές τους που μέχρι τώρα ήταν κρυφοί.

Είναι ευρέως γνωστό πως ο έρωτας δε έχει ηλικιακά όρια. Δικαίωμα όλων είναι να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Και παρ’ ότι η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια έχει τσακίσει την αγορά της πόλης, ωστόσο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο έρωτας δε φαίνεται να γνωρίζει τι εστί κρίση και αναμένεται να τιμηθεί δεόντως από όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια. Ο εμπορικός κόσμος με τις προετοιμασίες του εδώ και μερικές μέρες, έχει φροντίσει να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό πληθώρα εξαιρετικών επιλογών για όλα τα βαλάντια.

Πανέμορφα λουλούδια και ανθοσυνθέσεις από ανθοπώλες, γλυκά σε μορφή καρδιάς στα ζαχαροπλαστεία, ρομαντικά και ιδιαίτερα δώρα όπως κοσμήματα και τέλος ρομαντικά δείπνα, είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης αληθινών αισθημάτων προς πρόσωπα που έχουν ομορφύνει κάθε στιγμή της ζωής τους. Και μπορεί κατά κύριο λόγο στη γιορτή αυτή οι άντρες να εξωτερικεύουν περισσότερο τα αισθήματά τους, ωστόσο δεν είναι λίγες και οι γυναίκες που εκπλήσσουν ευχάριστα τους συντρόφους τους.

Ελπίζει η αγορά!

Τις ελπίδες τους ότι και φέτος η χρονιά θα κυλήσει όπως πρέπει και ο έρωτας δε θα «σβήσει» λόγω οικονομικής κρίσης, εξέφρασαν οι καταστηματάρχες της πόλης. Έχοντας φροντίσει να εξοπλίσουν τα καταστήματά τους με προϊόντα σχετικά με τον έρωτα και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, εμφανίζονται απόλυτα έτοιμοι για να υποδεχθούν τους ερωτευμένους της πόλης και εκτιμούν πως ο έρωτας είναι ένα δυνατό συναίσθημα που δύσκολα επηρεάζεται από άλλους παράγοντες. Παρακάτω ακολουθούν δηλώσεις τους για την ιδιαίτερη αυτή μέρα:

Ραφαέλα Καραγιαννοπούλου-Ανθοπωλείο «Ανθούλα»: «Η κίνηση έχει ξεκινήσει ενθαρρυντικά. Ο κόσμος προτιμά περισσότερο το τριαντάφυλλο και τις ορχιδέες και εκτιμούμε πως θα πάει καλά όπως κάθε χρόνο. Στόχος μας είναι πάντα να συνοδεύεται ένα όμορφο αρκούδι με ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα και ορχιδέες. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κρίση στην αγάπη. Ο έρωτας δε γνωρίζει κρίση. Είναι μια όμορφη γιορτή που πρέπει να τη γιορτάζουν όλοι, καθώς σημαίνει ζωντάνια».

Ιωάννα Αλεξανδροπούλου-Κατάστημα «Δια χειρός»: «Έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον των αγοραστών. Ψάχνουν να κάνουν δωράκια, με το κατάστημά μας να έχει μεγάλη ποικιλία σε δαχτυλίδια και κοσμήματα με καρδούλες, τα οποία για εκείνη την ημέρα θα προσφερθούν με 20% έκπτωση για να διευκολυνθούν οι αγορές του κόσμου και να μπορεί να αγοράσει κάτι καλύτερο από αυτό που αρχικά είχε προγραμματίσει. Επίσης υπάρχουν και δωράκια συνδυαστικά, δηλαδή να ταιριάζει για άντρα και γυναίκα, ενώ δεν υπάρχουν και ηλικιακά όρια. Ο κόσμος εστιάζει κυρίως σε προϊόντα για το λαιμό και το χέρι με καρδούλες, αλλά και δαχτυλίδια».

Χάρης Διαμαντόπουλος-Κατάστημα «Diamond»: «Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να κοιτάει από τις προηγούμενες ημέρες. Υπάρχει σαφώς η κίνηση, με τους πελάτες μας να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε κοσμήματα και σε δωράκια που έχουν σχέση με καρδούλες. Εκτιμούμε ότι η κίνηση του κόσμου θα κορυφωθεί ανήμερα της γιορτής, με το έθιμο να συνεχίζει να τηρείται. Ιδιαίτερα οι άνδρες συνηθίζουν να κοιτούν και να κάνουν έρευνα αγοράς».

Αλεξάνδρα Λάβδα-Κατάστημα «Άρωμα Σαπουνιού»: «Η κίνηση έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή που στολίστηκε το κατάστημά μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στολίσαμε για να αναδείξουμε προϊόντα που έχουν σχέση με τη γιορτή αυτή, όπως τριαντάφυλλα, καρδιές σε κόκκινα και ροζ χρώματα που είναι άκρως ερωτικά. Αναμένουμε ανήμερα της γιορτής η κίνηση του κόσμου να είναι ακόμα καλύτερη. Περισσότερο ο κόσμος δείχνει προτίμηση στα σαπούνια σε σχήμα καρδιάς και κυρίως στα χρώματα του πόθου. Ο κόσμος συνεχίζει να τιμά το έθιμο, καθώς είναι μια πιασάρικη μέρα εντός του έτους».

Άκης Σμαρνάκης-Ζαχαροπλαστείο «Patisserie Σμαρνάκης»: «Ακόμα δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, εκτιμούμε όμως ότι θα κορυφωθεί ανήμερα. Έχουμε περισσότερο παραγγελίες για τη μέρα και το κατάστημα είναι απόλυτα προετοιμασμένο και ντυμένο στα χρώματα του έρωτα. Ο κόσμος έρχεται χαρούμενος και έτοιμοι να παραγγείλουν ένα δώρο. Υπάρχει ενδιαφέρον και ρωτούν τι μπορούν να φτιάξουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στα μικρά γλυκά, με τους καταναλωτές να ενδιαφέρονται περισσότερο για την έκπληξη παρά για την ποσότητα. Η καρδιά έχει την τιμητική της, με τους περισσότερους να θέλουν κάτι ιδιαίτερο για ντεκόρ».

Διονύσης Τσαπάρας-Ζαχαροπλαστείο «Τσαπάρας»: «Ελπίζουμε ότι η κίνηση της ημέρας θα είναι ικανοποιητική και θα κινηθεί σε επίπεδα περασμένων χρόνων. Με οδηγό το παρελθόν, εκτιμώ πως ο κόσμος συνεχίζει να τιμά τη γιορτή αυτή και κάθε χρόνο έχει αυξητική τάση. Πλέον, οι καταναλωτές δε δίνουν σημασία τόσο στο είδος του γλυκού, όσο στην εμφάνισή του που προτιμούν να είναι στα χρώματα του έρωτα, το κόκκινο και σε σχήμα καρδιάς. Έχουμε τεράστια ποικιλία γλυκών, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να διαλέξει αυτό που πραγματικά του αρέσει».

Παναγιώτης Δρογγίτης-Ανθοπωλείο «Δρογγίτης»: «Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο λουλούδι. Εκτιμώ πως η κορύφωση θα έρθει ανήμερα της εορτής. Μεγαλύτερη προτίμηση δείχνει ο κόσμος στα κόκκινα τριαντάφυλλα, στα μπουκέτα διαφόρων μεγεθών και στις ορχιδέες. Ελπίζουμε πως και φέτος ο κόσμος θα μας τιμήσει και ευελπιστούμε πως ο έρωτας δε θα σβήσει ποτέ».

Θανάσης Ηλιόπουλος-Κοσμηματοπωλείο «Ηλιόπουλος»: «Η κίνηση της αγοράς βρίσκεται σε χαλαρούς ρυθμούς ακόμα. Ανήμερα αναμένεται να παρατηρηθεί και η κορύφωσή της. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως δεν έχει χαθεί ο ρομαντισμός και ο κόσμος θα βγει να αγοράσει δωράκια για το έτερόν τους ήμισυ. Είμαστε προετοιμασμένοι και για τη συγκεκριμένη μέρα θα έχουμε και κάποιες εκπτώσεις. Υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών που καλύπτουν όλα τα βαλάντια και γούστα των καταναλωτών».

Όλη η επικαιρότητα