Ο έρωτας περνά από το στομάχι – Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στη Π. Μανωλάδα

Share

Η τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής είχαν την τιμητική τους το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Παλαιά Μανωλάδα και ο χορός των γεύσεων δεν έλεγε να σταματήσει…

Όλοι οι δρόμοι καλώς οδήγησαν στην Μανωλάδα εκεί που διεξήχθη το δεύτερο φεστιβάλ Γευσιγνωσίας.

Ώρα 10 το βράδυ στην πλατεία της Παλαιάς Μανωλάδας σε μεγάλα τραπέζια βρίσκονταν πλούσια εδέσματα, που ικανοποίησαν κάθε δύσκολο και απαιτητικό ουρανίσκο. Η γεύση και η ποιότητα ήταν το Α και το Ω αυτού του Φεστιβάλ για την επιτυχία του οποίου υπέγραψαν οι γυναίκες της περιοχής που ετοίμασαν ότι καλύτερο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Όπως συγχαρητήρια αξίζουν στον σύλλογο « Η Αρχαία Υρμίνη»  και το ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου  Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ στην έναρξη της εκδήλωσης δήλωσε μεταξύ άλλων  «Για δεύτερη φορά διοργανώνουμε το Φεστιβάλ  Γευσιγνωσίας  στην Μανωλάδα, με την συνεργασία του Συλλόγου Αρχαία Υρμίνη και φυσικά με την συμμετοχή των γυναικών του χωριού που επιδεικνύουν τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει σε όλα τα χωριά του δήμου να γίνονται εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την περιοχή και την στηρίζουν οικονομικά. Συγχαρητήρια στις γυναίκες της Παλαιάς Μανωλάδας για την προσφορά τους και συγχαρητήρια στον σύλλογο «Η Αρχαία Υρμίνη».

Ο κόσμος γεύθηκε  δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, έμαθαν και τις…μυστικές συνταγές και όλα αυτά με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Άλλωστε όπως ειπώθηκε από τις γυναίκες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ «ο έρωτας περνά από το στομάχι».