Ηλεία Πολιτισμός

Ο φακός του PatrisNews στις πρόβες της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο»

Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή το απόγευμα, ο φακός του patrisnews.com, βρέθηκε στις πρόβες της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο», όπου ετοιμάζουν το έργο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»..

Οι πρόβες γίνονται στον χώρο των live του REX+ όπου έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες της ομάδας…

Η ομάδα, μετά τη διετή αποχή της, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας της φετινής τους παράστασης, που θα ανέβει στο σανίδι, στις 18 Μαρτίου, στο Θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι ένας γνωστός ποιητής, συγγραφέας και ηθοποιός που όχι μόνο έχει πουλήσει το επόμενο έργο του σε δύο άτομα, στον Φίλιπ Χένσλοου και στον Ρίτσαρντ Μπέρμπιτζ αλλά τώρα έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ πιο σοβαρό και δύσκολο πρόβλημα. Έχει ξεμείνει από ιδέες και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να γράφει το έργο. Βρίσκεται στο ψάξιμο της καινούριας του μούσας, τη γυναίκα που θα τον εμπνεύσει αλλά όλες του οι προσπάθειες αποτυγχάνουν μέχρι που γνωρίζει την όμορφη Βαϊόλα ντε Λέσεπς. Η Βαϊόλα αγαπά το θέατρο και δεν θέλει τίποτα άλλο από το να ανεβεί πάνω στη σκηνή και να παίξει. Αλλά αυτό δεν γίνεται καθώς είναι απαγορευμένο για τις γυναίκες καθώς μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμα του ηθοποιού. Η Βαϊόλα είναι επίσης μεγάλη θαυμάστρια των έργων του Σαίξπηρ. Γι’ αυτό ντύνεται σαν άνδρας και παίρνει το όνομα Τόμας Κεντ. Περνάει από ακρόαση και αποδεικνύεται ιδανική για ένα ρόλο στο επόμενο έργο του Σαίξπηρ. Ο Σαίξπηρ σύντομα θα καταλάβει τη μεταμφίεσή της και θα ξεκινήσει μαζί της μια ερωτική σχέση, η οποία ξέρουν ότι δεν θα έχει ευτυχισμένο τέλος καθώς αυτός είναι ήδη παντρεμένος και αυτή πρόκειται να παντρευτεί το Λόρδο Γουέσεξ. Καθώς η παράσταση ετοιμάζεται, η αγάπη των Ουίλιαμ και Βαϊόλα μεταφέρεται στις σελίδες του αριστουργήματος Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Η διανομή

Νίκος Λαϊνόπουλος – Γουίλλιαμ Σαίξπηρ,
Πατρίτσια Κάββουρα – Λαίδη Βιόλα ντε Λεσσέψ,
Ασπασία Αργυροπούλου – Παραμάνα,
Διονύσης Ζάγκλης – Κρίστοφερ Μάρλοου,
Μαρία Μαντά – Φέννυμαν και Βασίλισσα,
Άκης Λαγκαδινός – Ένσλοου,
Παύλος Γκόρδης – Νεντ Άλλεϋν,
Χρήστος Γεωργιάδης – Λόρδος Γουέσσεξ,
Γιώργος Σπυρόπουλος – Μπάρμπεητζ,
Φανή Ζάγκλη – Κουίκλι,
Πέγκυ Δρεμπέλα – Λαίδη Άννα ντε Λεσσέψ,
Ελένη Αργυροπούλου – Ακόλουθος και Βαρκάρης,
Μιχάλης Αλεξάνδρου – Ηθοποιός του Θιάσου

Έκοψαν πίτα

Με τις καλύτερες ευχές για υγεία, δημιουργία και… καλή επιτυχία, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, τα μέλη της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο», το απόγευμα της Κυριακής (σ.σ. 22/1/17), σε μια παύση από τις καθιερωμένες πρόβες τους…
Το φλουρί κέρδισε το νέο μέλος της ομάδας,  Άκης Λαγκαδινός…

Του Κωνσταντίνου Γκελντή
kostasgkelntis1@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

Όλη η επικαιρότητα