Αρθρογραφία

Ο φίλος μας έχει γκόμενα!!!

mall.jpg
Ακούστε το άρθρο

Περίεργος,  ειρωνικός,  και χαμογελαστός φαινόταν ο φίλος μου ο Κώστας χθες το μεσημέρι που συναντηθήκαμε στο ουζοποτείο για μην μεσημεριανή μας δόση και «σφίγγα» μέχρι να μας πει τις ακριβώς του συνέβη και προς τι το νέο ύφος που λανσάριζε στην αγορά, αφού η γνωριμία μας κρατάει δεκαετίες  και δεν μας έχει συνηθίσει σε παραξενιές.

Αποφάσισε λοιπόν  κάτω και από πίεση να μιλήσει, μάλιστα δε να συμβουλευτεί και την παρέα, πως πρέπει να χειριστεί το θέμα, γιατί του φαίνεται πολύ σοβαρό και δυσκολεύεται να το αντιμετωπίσει μόνος, αφού στο σπίτι του, σύζυγος και παιδιά, τον πήραν στην κοροϊδία, παρότι  του έδωσαν απόλυτη ελευθερία.

Ήταν προχθές το μεσημέρι μας λέει που, φεύγοντας από εδώ πήγα στο σπίτι, παρών στο μεσημεριανό τραπέζι όπως πάντα και μόλις κάθισα με την οικογένεια, να `σου χτυπάει το τηλέφωνο  σε αναπάντητη κλίση, αλλά δεν ήταν η μόνη, από το πρωί είχα άλλες δέκα,  οπότε αναγκάσθηκα να δω τι γίνεται.

Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας, βλέπω πως δεν ήταν εκ πρώτης όψεως κάτι σοβαρό, αφού  δεν ήταν από εισπρακτικές εταιρείες, ούτε από την ΔΟΥ, ούτε από την Αστυνομία, αλλά ούτε και από κάποιον γνωστό μου, ήταν όμως από έναν μόνο αριθμό και τούτο ασφαλώς κίνησε την περιέργεια της οικογένειας,  περισσότερο της συζύγου, η οποία το πήγε στο γκομενικό, αλλά ψύχραιμη ανέλαβε η ίδια να  ξεδιαλύνει την κατάσταση.

Πραγματικά λοιπόν κάλεσε τον συγκεκριμένο αριθμό, και στην άλλη άκρη της γραμμής ακούσθηκε μία γλυκιά γυναικεία φωνή, η οποία ζητούσε τον κ. Κώστα, αντί αυτού όμως μίλησε η σύζυγος, καθότι εξουσιοδοτημένη και παρά την επιμονή της συνομιλήτριας, ξεκαθαρίσθηκε το ζήτημα και οι αναπάντητες επίμονες και συνεχόμενες κλίσεις διευκρινίσθηκαν.

Αγαπητή μου κυρία λέει η φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής, είμαι ερωτευμένη με τον σύζυγό σας από το σχολείο, ψάχνω εναγωνίως από τότε να επικοινωνήσω μαζί του και τώρα δυστυχώς, αναγκάζομαι να μιλάω με εσάς, με κίνδυνο αφενός μεν να τον ξαναχάσω, αφετέρου δε να διαλύσω την οικογένειά σας. Σας παρακαλώ να με καταλάβετε και να καταλάβετε ότι δεν θέλω ούτε το ένα ούτε το άλλο, απλά επιζητώ μία επικοινωνία μαζί του, γιατί ο έρωτάς μου είναι  χρόνιος και αγιάτρευτος.

Φυσικά έγινε οικογενειακό συμβούλιο, η σύζυγος αρχικά αυστηρή και έτοιμη για φασαρία, αλλά τα παιδιά έσωσαν την κατάσταση, και αποφασίστηκε, χωρίς να ερωτηθεί ο φίλος μας ο Κώστας, να του επιτραπεί να επικοινωνεί με το παλιό του αίσθημα, αφού θυμήθηκε και αυτός, γυρνώντας χρόνια πίσω, του επιτράπηκε λοιπόν να ξαναζεστάνει τον παλιό του έρωτα, μάλιστα δε να συνάψει και περαιτέρω σχέσεις, με την έγκριση της οικογένειας.

Νομίζω λοιπόν δικαιούται ο φίλος μας να είναι περίεργος, ειρωνικός και χαμογελαστός.

Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της 4.10.2014 για όσους ενδιαφερόμενους!!!

Όλη η επικαιρότητα