Πολιτική

Ο γιαλός είναι στραβός ή κάποιοι τελικά αρμενίζουν πολύ στραβά;

Ακούστε το άρθρο

Οι αιρετοί τελικά είναι αιρετικοί…

 Αδύναμο παρουσιάστηκε στη χθεσινή δεύτερη συνεδρίασή του το κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενο συμβούλιο αιρετών. Ένα συμβούλιο που είχε προαναγγείλει ότι θα ασχολείτο με 3 κορυφαία θέματα του Νομού. Το δρόμο Πάτρα-Πύργος, το θέμα Πανεπιστημιακών σχολών και το όψιμο εντέλλεστε για δημιουργία δομής μεταναστών στο Επιτάλιο.

Στη πορεία δυστυχώς της συζήτησης ο καθένας από τους παριστάμενους, έβαλε και τον δικό του <καημό> ανάλογα την περιοχή και τα προσωπικά του <θέλω>, κάτι που στην ουσία εμπλούτισε ελάχιστα την προσέγγιση των θεμάτων, ενώ παράλληλα  τις περισσότερες φορές <πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα>.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία 5 δημάρχων της Ηλείας καθώς έδωσαν το απόλυτο “απών“, με εξαίρεση τον δήμαρχο Πηνειού.

 Επίσης όλων των περιφερειακών συμβούλων πλην από 2.

Βουλευτές κανείς.

Φορείς-σύλλογοι ελάχιστοι από τους εκατοντάδες στην Ηλεία.

Οι υπόλοιποι προτίμησαν να κάνουν τις προγραμματισμένες εργασίες τους μεταξύ των οποίων οι κοπές πίτας(!!!) που ήσαν καλεσμένοι. Τραγικό βρίσκω επίσης ότι ένας Δήμαρχος δίνεται παρών από ΜΜΕ, ενώ στην ουσία έφυγε 5 λεπτά πριν ξεκινήσει το συμβούλιο μουρμουρίζοντας…..(τυχαίο δε νομίζω).

Βέβαια οι περισσότεροι( όχι όλοι) είχαν στείλει τους αντιπροσώπους τους οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικά θέματα της περιοχής τους ο καθένας αγνοώντας στην ουσία το τρίπτυχο ΔΡΌΜΟΣ-ΑΕΙ – ΔΟΜΉ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ…

Επίσης πολύ τραγικό είναι η <εξαφάνιση> από τα ΜΜΕ της άποψης των μαθητών που έδειξαν ενδιαφέρον, έδειξαν ότι είναι ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας (αυτό δε ζητάμε τελικά ή τα θέλουν ορισμένοι μόνο πιόνια τους;) και τοποθετηθήκαν  με το μαθητή Αντώνη Δαρζέντα, πρόεδρος του 15 μέλους του Β Λυκείου και με τον αντιπρόεδρο του Βασίλη Βαγγόπουλο.. Τα παιδιά τοποθετήθηκαν για την αναγκαιότητα του δρόμου με αφορμή το θάνατο των καθηγητών στα Λεχαινά.

Τέλος αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ότι υπάρχουν ακόμα και ζουν ανάμεσά μας και μάλιστα δηλώνουν <πολιτικά πρόσωπα> (έκαστος που συμμετέχει στα κοινά είναι για όσους γνωρίζουν καλά την Ελληνική ) μερικοί απερίγραπτοι (επιεικής χαρακτηρισμός) που ενώ συζητούνται ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΗΣ σε κάποιο συμβούλιο που προσπαθεί να ΕΝΩΣΕΙ , αυτοί αρνούνται να κοινωνικοποιηθούν και να ξεπεράσουν την <κομματίλα> τους και βγάζουν όλη τη μαυρίλα της ψυχής τους κυνηγώντας ανεμόμυλους αντί να επιζητούν λύσεις για τα καυτά θέματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Λες και οι νεκροί στους δρόμους έχουν κομματική ταυτότητα!!!. Είδαμε αμέσως το Δήμαρχο Πύργου να αντιδρά έντονα σε μια τόσο κομματική και άστοχη τοποθέτηση.

Κλείνοντας θα δώσω τα δικά μου πολιτικά συμπεράσματα για τη χθεσινή μάζωξη που ίσως δικαιολογήσει και το τίτλο που βλέπετε.

Οι απόντες ήταν πολλαπλάσιοι των παρόντων γιατί.

α) Είναι ακόμα αρχή και υπάρχει οργανωτική δυστοκία;

β) Υπάρχει δειλία ορισμένων να βγουν κόντρα σε Κυβέρνηση-συμφέροντα και καλύπτονται διαμέσου αντιπροσώπων;

γ) Υπάρχει αντίθετη εντελώς άποψη σε αυτά τα θέματα κάποιων και σωστά τότε προτιμούν να τα χειριστούν αλλιώς;

δ) Υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται μη τους <μαλώσει> το κόμμα και το βάζουν πάνω από το τόπο;

ε) Υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια εντύπωση ότι όλο αυτό δεν είναι παρά μόνο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με 2 σκοπούς;

  1. i) Η αυτοπροβολή μερικών
  2. ii) η παραπλάνηση του κοινού ότι ¨κάνουμε ότι μπορούμε¨ καιστο τέλος θα κάνουμε το Πόντιο Πιλάτο και θα «νίψουμε τας χείρας».

Το τελευταίο (ε) μου «καρφώθηκε» στο μυαλό όταν είδα ότι η τελική πρόταση ήταν μια γενική απεργία 1 μήνα μετά!!!….

Αυτός είναι ο δυναμισμός που θα διεκδικήσουμε; Αυτό είναι το άμεσο; Αυτό νομίζουν κάποιοι ότι θα «πληγώσει» κάποιον Υπουργό ή το Κράτος; Νομίζω (και προτείνω) ότι η μόνη λύση είναι πάντα οι δυναμικές διεκδικήσεις. Να <ξύσουμε> τη Κεντρική εξουσία ώστε να <ματώσει>. Να κλείσουν δρόμοι σε Μανωλάδα και Γιαννιτσοχώρι επ αορίστο. Να κλείσουν εφορίες- Να κλείσουν Δημαρχεία- Να κλείσουν Αντι-Περιφέρειες- Να κλείσουν Πορθμεία. Να δοθεί γενική «παύση πληρωμών» από όλους σε όλα και δεκάδες άλλοι τρόποι με ένταση αλλά κυρίως με διάρκεια.

Μία(1) ημέρα κλειστός Νομός στις 25 Φεβρουαρίου (σε 1 μήνα από τώρα δηλαδή) μοιάζει ανέκδοτο για όλο αυτό το ντόρο της χθεσινής( ελλιπέστατης)  μάζωξης. Μάλλον κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους.

Τελικά θα πολεμήσετε ή θα κάνουμε ακόμα μια επιτροπή (που λέει και το ανέκδοτο);

Χάρης Μιχαλακόπουλος- Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα