Ελλάδα

Ο Γιάννης Σκαφτούρος πίστευε πως δεν θα τον χτυπούσαν μπροστά στην οικογένειά του

Ο Γιάννης Σκαφτούρος πίστευε πως κινδυνεύει.
Ακούστε το άρθρο

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου συνεχίζονται, με την ΕΛ.ΑΣ. να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα λάθη των εκτελεστών του 55χρονου. «Πρώτη φορά εκτελείται κάποιος μπροστά στην οικογένειά του» λέει ο δικηγόρος του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος πίστευε πως κινδυνεύει, επανέλαβε ο δικηγόρος του, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα ζητήσει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να βρει περισσότερα στοιχεία για τη δολοφονία του γνωστού βαρυποινίτη, μέσα στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

«Όταν κάποιος συνοδεύεται και επιμελείται την ασφάλειά του, ασφαλώς κάτι φοβόταν» τόνισε ο Γιάννης Μαρκουλάκης, δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου, μιλώντας την εκπομπή «Από τις Έξι», στην ΕΡΤ.

«Ανάμεσα σε όλες τις δολοφονίες που έχουν γίνει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Νόμιζα ότι υπάρχει ένας κώδικας μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ότι στέκονται μακρυά από τις οικογένειες. Αυτή τη σκέψη νομίζω ότι είχε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη, οπότε και δεν προφυλάχθηκε» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο 55χρονος του είχε εκμυστηρευτεί αν νιώθει απειλή, σημείωσε: «Δεν εκμυστηρεύεται ο καθένας στον δικηγόρο του τις όποιες φοβίες έχει ή τι συναλλαγές είχε κάνει. Εγώ άκουγα ότι μου έλεγε, τα φίλτραρα και έβγαζα τα δικά μου συμπεράσματα».

«Δεν ξέρω να σας πω ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σχέση που μπορεί να πηγαίνει το μυαλό μας. Σημασία έχει να υπάρχουν στοιχεία που να το δικαιολογούν», πρόσθεσε ο Γιάννης Μαρκουλάκος.

Όλη η επικαιρότητα