Μεσσηνία

Ο Γιάννης Τσάλτας νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας

Ακούστε το άρθρο

Δημαιρεσίες διενεργήθηκαν χθες Κυριακή το μεσημέρι στο Δήμο Οιχαλίας, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μελιγαλά, κατά την οποία αναδείχθηκαν το προεδρείο του σώματος, όπως επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Τσάλτας, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Βασιλόπουλος (από τη μειοψηφία και συγκεκριμένα από το συνδυασμό του Γιάννη Αδαμόπουλου) και γραμματέας ο Γιώργος Τασιόπουλος από το συνδυασμό της πλειοψηφίας, καθώς οι υπόλοιποι 4 συνδυασμοί της μειοψηφίας (των Γιάννη Παπαδόπουλου, Σπύρου Αδαμόπουλου, Κώστα Ρεϊτζόπουλου και Δημήτρη Κόνιαρη) δεν δέχθηκαν να προτείνουν υποψήφιο από την πλευρά τους.

Στην ψηφοφορία για τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν ως τακτικά μέλη, από την πλειοψηφία ο Λεωνίδας Φίλος κι από τις μειοψηφίες οι Δημήτρης Καραμπούλας (από το συνδυασμό του Γιάννη Αδαμόπουλου), Ηλίας Σταυρόπουλος (από το συνδυασμό του Γιάννη Παπαδόπουλου) και Σπύρος Αδαμόπουλος (επικεφαλής στον δικό του συνδυασμό). Ως τακτικά μέλη στην ίδια επιτροπή θα μετέχουν, με απόφαση της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Δημητρακόπουλος, Γιώργος Μακρυνιώτης και Ηλίας Ντονάς.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ως τακτικά μέλη, από την πλειοψηφία ο Γιάννης Τσάλτας κι από τις μειοψηφίες οι  Ευσταθία Χριστοπούλου-Χαντζάρα (από το συνδυασμό του Γιάννη Αδαμόπουλου), Αλίκη Ρέβη (από το συνδυασμό του Γιάννη Παπαδόπουλου) και Παύλος Μητρόπουλος (από το συνδυασμό του Σπύρου Αδαμόπουλου). Εξ άλλου, με απόφαση της δημάρχου, ως τακτικά μέλη στην ίδια επιτροπή θα μετέχουν και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιώργος Μακρυνιώτης και Ηλίας Ντονάς.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα