Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ο Γιώργος Καμαρινός υποψήφιος με τον Γιάννη Λυμπέρη: «Για να αλλάξουμε τον κόσμο  πρέπει να παρέμβουμε.»

Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Καμαρινός υποψήφιος με τον Γιάννη Λυμπέρη.

«Για να αλλάξουμε τον κόσμο  πρέπει να παρέμβουμε.»

Με το Γιάννη Λυμπέρη μας συνδέουν κοινοί αγώνες από παλιά και κάτω από το ίδιο μετερίζι, είτε για τη χωροθέτηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου,  είτε για την αποτροπή της δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Α  στην Τριανταφυλλιά, είτε  για σημαντικές διεκδικήσεις για την ανάδειξη της περιοχής.

Συνεργάστηκα μαζί του από τη θέση του αντιπροέδρου της Αναπτυξιακής  του Δήμου και σαν Δ/νων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων.

Στην οκταετή άψογη συνεργασία που είχαμε και συμμετέχοντας σε διεργασίες της περιφερειακής  ενότητας, συνειδητοποίησα ότι μια μικρή πόλη όπως η Αμαλιάδα είχε περισσότερες χρηματοδοτήσεις από την Πάτρα ,το Αγρίνιο κλπ, υλοποιώντας Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως για τη δημιουργία παιδικών σταθμών, Κ. Δημιουργικής Απασχόλησης, Κ. Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Παράλληλα, αξιοποίησε ευρωπαϊκά κονδύλια για να γίνει μια πρότυπη πόλη , με Διυλιστήριο, κλειστό γήπεδο, Εργοστάσιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, μετατροπή του κτιρίου των φυλακών σε χώρο Πολιτισμού, πρόγραμμα ανάπλασης  Σοχιας, ίδρυσηΤ.Ε.Ι, ανασκαφές και Μουσείο στην Αρχαία Ήλιδα.

Πρόκειται για σημαντικά κονδύλια που ωφέλησαν την Αμαλιάδα και την περιοχή, είτε με τη μορφή θέσεων εργασίας, είτε κατανάλωσης στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η ανάδειξη της Κουρούτας σε πρωτεύον τουριστικό κέντρο δημιούργησε εξάλλου ανοδικές οικονομικές τάσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις- καταλύματα.

Προσωπικά οραματίζομαι μια Κουρούτα με πρόσβαση για όλους,  με προσβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, ένα δημοτικό κάμπινγκ στην υπηρεσία του κόσμου της Ήλιδας, με παραχώρηση του από το κράτος, ένα δάσος προσβάσιμο  χωρίς τον κίνδυνο να καεί, με τον κινηματογράφο σε λειτουργία, χωρίς μηνύσεις και δικαστήρια.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου για την νέα εποχή στο Δήμο.  Για την τουριστική ανάπτυξη, τη  διαχείριση αποβλήτων, τη στήριξη της Αγροτικής Οικονομίας και μεταποίησης, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, ώστε να μπορέσουν οι νέοι και ιδίως της περιφέρειας του δήμου να παραμείνουν στο τόπο τους.

Δεν ασχολούμαι με τα κοινά από μια δημοσιογραφική πλευρά.  Η ανάγνωση των συσχετισμών και της υπάρχουσας κατάστασης δεν αρκεί από μόνη της.  Το θέμα δεν είναι να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος  και να τον καταγγέλλουμε, το θέμα είναι να τον αλλάξουμε και απαραίτητη προϋπόθεση να τον αλλάξουμε είναι να παρέμβουμε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Αμαλιάδα το 1960 όπου και τελείωσα το Γυμνάσιο-Λύκειο. Σπούδασα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Συμμετέχω από μικρή ηλικία μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Παράλληλα, μαζί με τον Αμαλιαδίτη συγγραφέα Ν. Μάργαρη, επί 30 χρόνια διεξήγαμε ιστορικές έρευνες γύρω από την Αντίσταση και τον Εμφύλιο, επανεκδίδοντας την Ιστορία της Μακρονήσου, συγκεντρώνοντας αξιόλογο αρχείο, μικρό μέρος του οποίου κοσμεί το μουσείο Μπελογιάννη, δυστυχώς χωρίς κεντρική αναφορά στο όνομα του Μάργαρη .

Επιμεληθήκαμε  νέα έκδοση του βιβλίου του Στρατηγού Σαράφη «ο ΕΛΑΣ» , και άλλα κείμενα και βιβλία.

Εργάστηκα επί 20ετία σε μεγάλους επιχειρηματικούς  ομίλους της Αττικής και Θεσσαλονίκης   σε επιτελικές θέσεις.

Είμαι παντρεμένος με την συν/χο τραπεζικό Σοφία Δανέλη και έχω δυο παιδιά, τον Διονύση,ασφαλιστή,και τον Δημήτρη επί πτυχίω της Ανωτάτης Γεωπονικής Αθηνών.

Όλη η επικαιρότητα