Αθλητισμός

Ο Γιώργος Καραγκούνης θυμήθηκε το έπος του 2004: «Ο Ρεχάγκελ ήταν σοφός!»

Ακούστε το άρθρο

Ήταν 12 Ιουνίου 2004, όταν η Εθνική ξεκινούσε την περιπλάνησή της στα πορτογαλικά γήπεδα για το Euro και «κούφανε»  για πρώτη φορά όλη την Ευρώπη, νικώντας τους διοργανωτές με 2-1. Δεκαπέντε χρόνια μετά και όλα μοιάζουν τόσο μακρινά.

Ή όχι και τόσο!

Ο «δικός» μας Γιώργος Καραγκούνης θυμήθηκε την 15η επέτειο από την έναρξη του πιο μαγικού ταξιδιού στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Champions For Life  (παρών ήταν κι ο Παναγιώτης  Γιαννάκης) ο ίδιος μαζί με τους Κατσουράνη και Μπασινά παρακολούθησαν ξανά αποσπάσματα από το ματς του «Ντραγκάο», σχολίασαν την τακτική και απάντησαν σε ερωτήματα μικρών και μεγάλων φίλων τους.

Ο «Κάρα» εξέφρασε την βεβαιότητά για την ευστοχία του πέναλτι του Άγγελου Μπασινά ενώ εξήγησε τι σκέφτηκε όταν πέτυχε το πρώτο γκολ:

«Τον Άγγελο τον ξέρω χρόνια, τον έβλεπα στις προπονήσεις για τα πέναλτι. Είχε σκοράρει με πέναλτι και στο Champions League. Στο πρώτο γκολ είδα ότι ο Πορτογάλος αμυντικός (σ.σ Πάουλο Φερέιρα) έκανε βήματα προς τα πίσω. Είπα, εδώ είμαστε. Είμαστε τυχεροί που σφύριξε το ματς ο κορυφαίος διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα και δεν υπήρχε στήριξη στη διοργανώτρια χώρα».

Ο Γιώργος Καραγκούνης παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Ότο Ρεχάγκελ, ενώ αποκάλυψε ότι στο επετειακό ματς με την Πορτογαλία την 4η Ιουνίου θα είναι στην Ελλάδα και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και νυν της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος.

«Ο Ρεχάγκελ δεν μας δίδαξε κάτι τρομερό τεχνικά. Ήταν όμως σοφός. Έκανε την Εθνική να λειτουργήσει σαν σύλλογος, κάτι τρομερά δύσκολο. Όταν παίζαμε αργότερα με την Ουκρανία για την πρόκριση, ήρθαμε 0-0, δεν ήταν κακό αποτέλεσμα, αλλά η κριτική ήταν έντονη. Έγραφαν να μην μπει ο Ρεχάγκελ στο αεροπλάνο, μπας και καταφέρουμε τίποτα. Τότε του έλεγα να βγει να πει κάτι, να μην αφήνει να τον ξεφτιλίζουν οι εφημερίδες. Μου είπε ότι οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν ούτε γκολ να βάλουν, ούτε την άμυνά μας να προστατεύσουν. Εμείς θα έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας. Έτσι κι έγινε, νικήσαμε με 0-1, πήγαμε στο Μουντιάλ και ο Ρεχάγκελ έγινε από άχρηστος ξανά ο καλύτερος προπονητής του κόσμου».

Όλη η επικαιρότητα