Style

Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει για τον Gucci σε ιστορικό μνημείο: «Όνειρο κλασικισμού»

Ακούστε το άρθρο

Alessandro Michele δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τηναρχαιοελληνική τέχνη – επιλέγοντας, για παράδειγμα, ως σκηνικό για νέα καμπάνια του Gucci έναν αρχαίο ελληνικό ναό της Σικελίας. Ο Γιώργος Λάνθιμος, από την άλλη, δεν έχει απορρίψει συνεργασίες με τον κόσμο της μόδας – με πρόσφατο παράδειγμα το editorial που υπέγραψε για το W, με μοντέλο την Έμα Στόουν, μια από τις πρωταγωνίστριες της «Ευνοούμενης».

Δεν έσκασε λοιπόν σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση της σύμπραξης του μεγάλου σχεδιαστή με τον διεθνούς εμβέλειας Έλληνα σκηνοθέτη. Ο Λάνθιμος ανέλαβε τη φωτογράφιση της κολεξιόν Gucci’s Cruise 2020 στην γκαλερί Leda της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη -«ένα όνειρο κλασικισμού» σύμφωνα με τον οίκο- χωρίς να απαρνηθεί την αντισυμβατική ματιά του.

Εμβληματικό έκθεμα της γκαλερί, το γλυπτό «Η Λήδα και ο κύκνος», που θεωρείται εξαιρετικό ρωμαϊκό αντίγραφο παλαιότερου ελληνικού αγάλματος. Αυτό το έργο στήριξε και το concept της φωτογράφισης, μέσα από το οποίο ο Michele θέλει να τονίσει την αξία της αντιγραφής, ενδεχομένως ανώτερη από εκείνη του πρωτότυπου.

Η φωτογράφιση της συλλογής θα αποτελέσει τη βάση για ένα art book που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τον IDEA Books και τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την αποκατάσταση της γκαλερί Leda.

Δείτε εικόνες από τη φωτογράφιση του Λάνθιμου για τον Gucci.

via 

Όλη η επικαιρότητα