Πολιτική

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα στην Αμαλιάδα

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης στις 5 μ.μ.

Ξανά στην Ηλεία, θα βρεθεί σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, θα μιλήσει σε φίλους του κόμματος, στις 5 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας και είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την περιοχή μας τον τελευταίο μήνα αφού στις 5 Νοεμβρίου είχε μιλήσει ενώπιον των υποστηρικτών του και εν δυνάμει ψηφοφόρων του στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

O κ. Παπανδρέου πάντως μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στο Θησείο άφησε αιχμές για ανάμειξη παραγόντων άλλων κομμάτων και εξωθεσμικών κέντρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αλλά και για τις δημοσκοπήσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα». Για να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ εκθείασε και τον συνεχή αγώνα της Φώφης Γεννηματά, για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως «αν θέλουμε να επιτελέσουμε ως δημοκρατική προοδευτική παράταξη τον ιστορικό μας ρόλο, η επιλογή είναι μια: Υπέρβαση, ανατρεπτικά, δημοκρατικά και προοδευτικά, με τη δική μας παράταξη μεγάλη και δυνατή».

«Με χτυπούν προσωπικά» – Πυρά στις δημοσκοπήσεις των 100 ατόμων

Μίλησε για απόπειρα χειραγώγησης της παράταξης υποστηρίζοντας: «Μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα, και με χτυπούν και προσωπικά. Γιατί; Για να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να τους αποκαρδιώσουν. Είναι γνωστή η μέθοδος, παντού στον κόσμο. Αλλά δεν θα το καταφέρουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την απόπειρα επηρεασμού των εσωκομματικών εκλογών μέσω των δημοσκοπήσεων. «Αναλογιστείτε, πώς είναι δυνατόν να δείχνουν την παράταξή μας να αυξάνει τη δύναμή της, ακόμη και κατά σχεδόν 50%, αλλά όλα τα άλλα να τα φέρνουν στα μέτρα τους; Με δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές μας εκλογές που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν έχουν καμιά αξία. Δημοσκοπήσεις με δείγμα 100 ανθρώπων – είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αναστηθεί με τις ψήφους της ΝΔ, αναξιόπιστος ο ΣΥΡΙΖΑ»
Αφήνοντας αιχμές για συνυποψηφίους του, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε με ένα παράρτημα της ΝΔ, που θα έχει για περιτύλιγμα και μόνο, μια ταμπέλα ΠΑΣΟΚ και ένα πράσινο ήλιο». Κάλεσε δε, τους δημοκρατικούς πολίτες να τον ψηφίσουν, γιατί, όπως είπε, «το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής».

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι ετοίμασε ένα «τυφλό» κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς διάλογο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς «κλείνει» το μάτι μόνο στους μεγάλους παίκτες.
Ταυτόχρονα εξαπέλυσε έντονη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι «δεν έχει αξιοπιστία» και ως κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προώθησε θετικές για τους πολίτες μεταρρυθμίσεις, αλλά διέλυσε τα μεσαία στρώματα. «Σήμερα ως αντιπολίτευση δεν εμπνέει, ούτε κερδίζει την εμπιστοσύνη των προοδευτικών ψηφοφόρων» παρατήρησε.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου συνάντησε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους σε γνωστό νεανικό στέκι του Θησείου, και αργότερα επισκέφτηκε εργαζόμενους σε γνωστή εταιρία delivery.

Όλη η επικαιρότητα