Αθλητισμός

Ο Γιώργος Τρομάρας στα 65 του μοιράζει ακόμα χαρά στον κόσμο!

13852_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στον Πύργο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο θρυλικός Γιώργος Τρομάρας, όπου θα δώσει μία σειρά παραστάσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέλοντας μ? αυτό τον τρόπο να «μιλήσει» στα παιδιά για την αξία της άθλησης και να δείξει τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό.


Το «Τρομάρας» δεν είναι κάποιο παρατσούκλι που του κόλλησε λόγω της μυϊκής του δύναμης, αλλά είναι το επίθετο που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Σήμερα, παρά τα 65 του χρόνια, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τα κατορθώματά του, αφού λυγίζει σίδερα, τραβά και σηκώνει αυτοκίνητα με?το μικρό του δαχτυλάκι ή με τα?δόντια του. «Το πρόγραμμα που παρουσιάζω στα σχολεία είναι «ελαφρύ» σε σύγκριση με τις βραδινές παραστάσεις, γιατί δε θέλω να σπείρω τον τρόμο στα παιδιά αλλά να περάσω την αξία της άθλησης και της ενασχόλησής τους με υγιή πράγματα, μακριά από τις ουσίες», λέει ο κ.Τρομάρας, που 7 χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση στον Πύργο, επιστρέφει σε γνώριμα και φιλικά εδάφη. «Έχω φίλους εδώ, όπως ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο Μίμης Πατρινός και άλλοι πολλοί που κάθε φορά με περιμένουν. Χαίρομαι κάθε φορά που τους βλέπω, όπως και πολλούς καθηγητές, γυμναστές και διευθυντές σχολείων που με λένε ότι με παρακολουθούν από τότε που ήταν παιδιά οι ίδιοι. Αυτά είναι τονωτικές ενέσεις για μένα και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω», σημειώνει ο Γιώργος Τρομάρας.

Ο Γιώργος Τρομάρας είναι ο τελευταίος εν ενεργεία από τους παλαιστές της Ελλάδας που μεσουρανούσαν τις δεκαετίες του ?60 και του ?70, όπως ο Κουταλιανός, ο Σουγλάκος, ο Τζίμης Λόντος και άλλοι. Ο σύγχρονος «Ηρακλής» λοιπόν, κάτοχος δυο πρωταθλημάτων Ελλάδας στην πάλη και ενός Πρωταθλήματος Ευρώπης το 1979, με αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό του και στη φυσική του κατάσταση, την οποία διατηρεί αφού δε σταμάτησε να γυμνάζεται όλα αυτά τα χρόνια, αναμένεται να εντυπωσιάζει τα παιδιά και να τους δώσει το δικό του μήνυμα για τον αθλητισμό.

Τα?χνάρια του Γιώργου Τρομάρα ακολουθεί ο γιος του Κώστας, απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας και αθλητής της πάλης και αυτός.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα