Κόσμος

Ο Γιούρι Γκέλερ είχε «πραγματικά ειδικές δυνάμεις» αποκαλύπτει η CIA

Σημειώνεται πως ο Γιούρι Γκέλερ έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ως ταχυδακτυλουργός, κυρίως λυγίζοντας κουτάλια και ρυθμίζοντας ρολόγια από απόσταση
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι ο Γιούρι Γκέλερ έχει πραγματικά υπερδυνάμεις διατύπωσε πρώην αξιωματούχος της CIA στην ιστοσελίδα Daily Star.

Σημειώνεται πως ο Γιούρι Γκέλερ έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ως ταχυδακτυλουργός, κυρίως λυγίζοντας κουτάλια και ρυθμίζοντας ρολόγια από απόσταση.

Ωστόσο, τώρα πρώην υπάλληλος της CIA αποκαλύπτει πως η υπηρεσία έχει συνεργαστεί με τον ταχυδακτυλουργό Γιούρι Γκέλερ στο παρελθόν, καθώς – όπως είπε – έχει πραγματικά ειδικές δυνάμεις.

O 74χρονος Γιούρι Γκέλερ σε συνέντευξή του στη Daily Star επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε πως υπάρχει σχετική αναφορά και στην ιστοσελίδα της CIA. Aξίζει να σημειωθεί πως οι «δυνάμεις» του Γκέλερ αξιολογήθηκαν ως μικρής κλίμακας, οπότε ο ίδιος δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικά προγράμματα.

Ο Γκέλερ συμμετείχε στα πειράματα της CIA με την κωδική ονομασία Stargate. Το πείραμα της CIA έλαβε χώρα το 1973 και επί 8 ημέρες ο Γκέλερ υποβλήθηκε σε διάφορα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από τους επιστήμονες, όπως να μαντέψει εικόνες χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του.

Οι ερευνητές κατέληξαν πως «έχει αποδειχθεί η παραφυσική ικανότητα αντίληψης του με πειστικό και σαφή τρόπο». Ωστόσο, το πρόγραμμα Stargate εγκαταλείφθηκε εντελώς το 1998 λόγω αμελητέων αποτελεσμάτων.

Ο ταχυδακτυλουργός έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι βοήθησε τον Μπόρις Τζόνσον να εκλεγεί, ενώ με τη δύναμη του μυαλού του έχει μετακινήσει ακόμα και πλοία.

Όλη η επικαιρότητα