Αθλητισμός

Ο χάρτης της νέας Α1 Εθνικής μπάσκετ

koroibos_xarths.jpg
Ακούστε το άρθρο

Και ενώ όλοι στον Κόροιβο περιμένουν την απάντηση του Χάρη Μαρκόπουλου και προετοιμάζονται για την Γ.Σ. της ΚΑΕ, που θα έχει βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αξίζει σήμερα να δούμε ποια θα είναι η νέα Α1 Εθνική μπάσκετ, όπως την παρουσίασε ο συνεργάτης μας Νίκος Βαγγέλης στο Eurohoops.net.

Πιο αναλυτικά :

Η «επαρχιακή» Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Υποδειγματικά «μοιρασμένη» φαντάζει η Α1 (επίσημα Basket League ΣΚΡΑΤΣ) της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν μόνο τις παραδασιακές δυνάμεις τους (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αρη, ΑΕΚ) που μοιράστηκαν πέρυσι τις πρώτες μόνο θέσεις, με τη Νέα Κηφισιά να αποτελεί τη μοναδική «εξαίρεση» από τις υπόλοιπες ομάδες του «λεκανοπεδίου». Κι αυτή, μάλιστα, λίγο έλειψε να μετακομίσει στη Χαλκίδα.

Από εκεί και πέρα, η επαρχία έχει την τιμητική της, με το μπάσκετ να είναι εξαπλωμένο σε διάφορες περιοχές. Η Πελοπόννησος γράφει ιστορία, έχοντας για πρώτη φορά στα χρονικά τρεις εκπροσώπους της ταυτόχρονα στα μεγάλα σαλόνια, καθώς στον Απόλλωνα Πατρών και τον Κόροιβο, ήρθε να προστεθεί ο Αρκαδικός.

Η νησιωτική Ελλάδα εξακολουθεί να έχει δύο εκπροσώπους, οι οποίοι μάλιστα αποτελούν σταθερές αξίες και κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να μπουν στα playoffs. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο Ρέθυμνο Creta Kings που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κρήτη και στο «καμάρι» της Ρόδου, Κολοσσό.

Η Θεσσαλία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την ελίτ, με τα Τρίκαλα να επιβιώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απέναντι στα «μεγαθήρια». Μένει να δούμε αν θα… τριτώσει το καλό!

Τελευταία, αλλά κάθε άλλο παρά… καταϊδρωμένη, αφήσαμε την Ανατολική Μακεδονία, η οποία θα διαθέτει ξανά από του χρόνου όσους εκπροσώπους έχει και η «μπασκετομάνα» Θεσσαλονίκη. Ο ΚΑΟΔ τείνει να καθιερωθεί, ενώ στους… μεγάλους επέστρεψε η Ένωση Καβάλας, η οποία άφησε πίσω τη διετή «δοκιμασία» της Α2.

*** Εμείς απλά να αναφέρουμε ότι ο Κόροιβος τη νέα χρονιά θέλει ακόμη περισσότερο την ενίσχυση των φιλάθλων του, για να σταθεί επάξια στα παρκέ και να εξασφαλίσει εκ νέου την άνετη παραμονή στη μεγάλη Εθνική κατηγορία. 

Του Χρ. Κανελλόπουλου

xrkanl.1@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα