Ελλάδα

Ο ιατροδικαστής ανατρέπει όλα τα σενάρια για το θάνατο του Νίκου Χατζηπαύλου – Ήταν ατύχημα

Ακούστε το άρθρο

Ανατρέπονται τα σενάρια για το θάνατο του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο, καθώς όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, αλλά μάλλον σε πτώση από βράχο.

Ο ιατροδικαστής Πάνος Κοτρέτσος τόνισε ότι ο θάνατος του φοιτητή προκλήθηκε από δυστύχημα αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει ακόμη την ακριβή μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή. Όμως αναφέρει στο newsit.gr. ο θάνατός του επήλθε τις επόμενες μέρες από την εξαφάνισή του. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας» δηλώνει.

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Τότε, είχε φύγει από το σπίτι των γονιών του για μια βόλτα με το ποδήλατο. Το δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή συνέβη πιθανότατα την ίδια μέρα. Όμως ο θάνατός του επήλθε τις επόμενες μέρες από πτώση από βράχο.

«Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και το σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο», αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Πώς φέρεται να πέθανε ο 21χρονος

Η εκτίμηση των αρχών είναι πως ο άτυχος φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο αλλά έχασε την ισορροπία του, γλίστρησε και έπεσε με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Νίκος Χατζηπαύλου τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Εκτιμάται ότι ίσως πέρασαν ώρες και ακόμη και μέρες που ήταν τραυματισμένος και αβοήθητος. Δεν αποκλείεται να ήταν αναίσθητος.

Γιατί το σώμα του εμφανίζει σημάδια από σύρσιμο και βρέθηκε μακριά από το σημείο που είχε σταματήσει;

Αυτό εξηγείται μάλλον από την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε στην Κάλυμνο τις επόμενες μέρες Το νερό παρέσυρε τον άτυχο φοιτητή ο οποίος βρέθηκε από ένα 15χρονο αγόρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας Χατζηπαύλου είχε εξαφανιστεί πριν από εννέα μέρες, όταν αποφάσισε να πάει μια βόλτα με το ποδήλατό του. Το άψυχο σώμα του εντόπισε ένας μαθητής, ο οποίος περπατούσε στην περιοχή. Το σώμα του βρέθηκε ανάσκελα, γερμένο ελαφρά στο πλάι, κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο.

Πηγή: LIFO

Όλη η επικαιρότητα