Αθλητισμός

O Ηλείος Ανδρέας Σάμαρης μιλάει για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

samaris.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Ανδρέας Σάμαρης αποκάλυψε τις σκέψεις του τόσο για τον Πανιώνιο όσο και για την επικείμενη ένταξή του στο ρόστερ του Ολυμπιακού σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

To νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού μίλησε στον OTE SPORTS 3 και την εκπομπή «Πάμε γήπεδο» με τους Βασίλη Σαμπράκο και Μιχάλη Τσόχο. Ανάμεσα στα άλλα είπε για:

Τη Β’ Εθνική: Έχω δει ελάχιστα παιχνίδια. Όμως ομάδες όπως οι Εργοτέλης, Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου έχουν εμπειρίες από την Α’ Εθνική έχει και ενώ και η Νίκη Βόλου έχει καλή ομάδα. Φάνηκε από την αρχή πως θα ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Τον Πανιώνιο: Μετά από όλα αυτά τα οποία περάσαμε και οικονομικά και με τις προσδοκίες του κόσμου και των υπολοίπων νομίζω ότι η σκληρή δουλειά μας δικαίωσε. Νιώθουμε ανακουφισμένοι γιατί ο Πανιώνιος είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Την έλλειψη μεγάλης προβολής για την ομάδα του: Νομίζω ότι το καλύτερο είναι τα εν οίκω μη εν δήμω. Η προβολή δεν κάνει πάντα καλό. Το μεγάλο κέρδος του Πανιωνίου είναι τα νεαρά παιδιά. Μέσα από αυτές τις συνθήκες φτιάχνουν χαρακτήρα. Το κέρδιος είναι αυτά. Μέσα από την δύσκολη κατάσταση η ομάδα βγάζει παιδιά.


Τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και το γεγονός πως θα έχει να ανταγωνιστεί πολλούς παίκτες εκεί:
Όχι, σίγουρα δεν το σκέφτηκα έτσι. Σκέφτηκα πως παρουσιάζεται μία φορά στην ζωή μία τέτοια ευκαιρία. Σίγουρα πολύ λίγες φορές έχεις τέτοια ευκαιρία. Πιστεύω ότι είναι στον παίκτη. Εάν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι συγκεντρωμένος θα πετύχεις. Είναι βέβαια δύσκολο επειδή είναι τόσοι πολλοί οι παίκτες στον Ολυμπιακό, όμως πηγαίνεις εκεί και κάνεις την προσπάθειά σου.

Την πίεση στον Πανιώνιο: Ναι σίγουρα την αισθάνθηκα. Αυτά τα 3,5 χρόνια ωρίμασα σε αυτήν  την ομάδα. Εάν δούμε τους παίκτες πριν από εμένα έκαναν και αυτοί καριέρα. Ο Πανιώνιος είναι κάτι μαγικό που φτιάχνει παίκες και τους στέλνει έτοιμους σε μεγάλες ομάδες.


Τον παραγκωνισμό του από προπονητές και πώς τον χειρίστηκε:
Πάντα με δουλειά και με το να μη σκύβω το κεφάλι. Η απογοήτευση είναι ο χειρότερος οδηγός. Πάντα με τη σκληρή δουλειά προσπαθείς να είσαι έτοιμος για κάθε ευκαιρία. Το έζησα στις αρχές αυτό στον Πανιώνιο, όμως με τη δουλειά δικαιώθηκα.


Τον τεχνικό που τον βοήθησε πιο πολύ:
Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να δώσεις ευκαιρία σε ένα νέο παιδί σε δύσκολες συνθήκες. Μιλάω για τον ρόλο του προπονητή. Αυτό έκανε ο κ. Μάντζιος. Με πίστεψε σε ένα ματς που ο Πανιώνιος ήταν προτελευταίος. Παίζαμε με την ΑΕΚ που ήταν ψηλά στην βαθμολογία. Μου εμπιστεύθηκε μία θέση από την αρχή και από τότε καθιερώθηκα.


Την πορεία του Ολυμπιακού:
Ο Ολυμπιακός πάντα πρωταγωνιστεί. Πάντα στόχος του είναι οι εγχώριοι τίτλοι και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Στην αρχή θυσίασε το θέαμα για την ουσία. Καλό είναι να κρατάμε την ουσία. Πήρε το πρωτάθλημα και πήγε στους ‘4’ του Κυπέλλου. Δεν θα θέλαμε θέαμα δίχως ουσία. Καλύτερα που πήρε τους τίτλους.


Τον Μέσι και τον Ρονάλντο:
Ο Μέσι είναι κορυφαίος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η προσωποποίηση της εξέλιξης. Από χαμηλά έφτασε ψηλά.


Τις προτιμήσεις του στην Ισπανία:
Είμαι Εσπανιόλ από μικρός. Την είχα δει σε ματς και μου άρεσε. Όταν πήγε σε τελικό ΟΥΕΦΑ και από τότε την παρακολουθώ από μακριά.


Το κατά πόσον του ταιριάζει το ισπανικό στιλ ποδοσφαίρου:
Μου αρέσουν πολύ οι πάσες. Εάν αυτό ταιριάζει στο ισπανικό πρωτάθλημα… Μου αρέσει πιο πολύ να πασάρω. Δεν μου αρέσει τόσο να σουτάρω. Δεν το έχω το πλεονέκτημα να ντριπλάρω.

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα