Αθλητισμός

Ο Ηλείος Έμμανουήλ Καραλής πέταξε για Μπέρμιγχαμ – «Να απολαύσω αυτή τη μεγάλη γιορτή!»

Ακούστε το άρθρο

Πανέτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού του χειμώνα εμφανίστηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» οι επτά από τους εννιά αθλητές της Εθνικής που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Εμμανουήλ Καραλής που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, οι Μαρία Μπελιμπασάκη, Κώστας Δουβαλίδης, Βούλα Παπαχρήστου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Εμμανουήλ Καραλής και Μιχάλης Τεντόγλου με τους προπονητές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ οι Κατερίνα Στεφανίδη και Κώστας Φιλιππίδης βρίσκονται ήδη στην βρετανική πόλη. Τελευταία στο Μπέρμιγχαμ θα φτάσει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία ταλαιπωρείται από ίωση και νοσηλεύεται σε κλινική, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει την Πέμπτη (1/3), μια μέρα πριν τα προκριματικά των 60μ.

Από την πλευρά του ο – ηλειακής καταγωγής – επικοντιστής και κάτοχος του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων δήλωσε: «Θέλω να απολαύσω αυτή τη μεγάλη γιορτή και είμαι ευτυχισμένος που θα είμαι σε αυτή. Είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της καριέρας μου και έχει μεγάλη σημασία για μένα, πως καταφέρνω σε αυτή την ηλικία να είμαι εκεί. Στους αγώνες που προηγήθηκαν έδειξα πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο Μπέρμιγχαμ θα προσπαθήσω να κινηθώ στις φετινές μου επιδόσεις και αν είναι δυνατόν να τις ξεπεράσω. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι εύκολος αγώνας, αφού το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό!»

Όλη η επικαιρότητα