Αρθρογραφία

Ο κ. Τσίπρας και το ζεμάτισμα του βατράχου

Ακούστε το άρθρο

Αν ρίξετε ένα βάτραχο μέσα σε ζεματιστό νερό, αυτός αμέσως θα πεταχτεί έξω. Αν όμως βάλετε τον βάτραχο σε χλιαρό νερό, κι αρχίσετε να αυξάνετε σιγά σιγά την θερμοκρασία  θα φτάσει ο βάτραχος να ζεματιστεί και δεν θα αντιδράει. Σας θυμίζει τίποτα αυτή η τακτική ; Δεν καταλάβατε ότι αυτήν ακριβώς την τακτική εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας με τους Έλληνες ;

Αν έλεγε ο κ. Τσίπρας το 2015 όλα που θα έκαμνε στα 4 χρόνια διακυβέρνησής του, θα είχαν επαναστατήσει οι Έλληνες. Με την τακτική όμως που ζεματίστηκε ο βάτραχος, ζεματάει ο κ. Τσίπρας τους Έλληνες και δεν επαναστατούν.

Ένα παράδειγμα η «επίλυση» του Μακεδονικού με την συμφωνία των Πρεσπών. Αν έλεγε ο κ. Τσίπρας στους Έλληνες ότι η εντολή των μεγάλων αφεντικών είναι η Ελλάδα να χάσει την Μακεδονία, φαντάζεστε τι θα γινόταν στην Ελλάδα ;  Τα μεγάλα αφεντικά θεωρούν ότι δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλη η Ελλάδα. Ξέρετε, η Ελλάδα μαζί με την θάλασσα που έχει καταλαμβάνει έκταση όσο η Γαλλία! Και πόσο πλούτο έχει η Ελλάδα ! Δυστυχώς, τόσα χρόνια δεν έχουμε άξιους πολιτικούς (κι εμείς όμως δεν κάναμε αυτά που μπορούσαμε).

Ξεκίνησε λοιπόν να αυξάνει την θερμοκρασία σιγά σιγά. Αρχικά μας πέρασε την άποψη ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα γιατί κακοφόρμισε (παραμύθι). Μετά μας παρουσίασε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία συνέταξαν Ξένοι, είναι εθνικά συμφέρουσα (παραμύθι). Μετά μας διαβεβαίωνε ότι μόνο κάτι μικροαλλαγές θα γίνουν στα βιβλία της Ιστορίας (παραμύθι).

Προχθές στα Σκόπια δεν αποκάλεσε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αεροδρόμιο Μακεδονία, όπως είναι το όνομά του, αλλά αεροδρόμιο της Μίκρας που ήταν το όνομά του μέχρι το 1992. Βέβαια μας διαβεβαίωσε ότι εννοούσε το στρατιωτικό αεροδρόμιο (παραμύθι).  Αν εννοούσε το στρατιωτικό αεροδρόμιο, γιατί ξεροκατάπιε πριν πει αεροδρόμιο της Μίκρας ; Δεν καταλάβατε ότι θέλουν σιγά σιγά ούτε να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην Ελλάδα ;

Άλλο παράδειγμα, η σχέση του κ. Τσίπρα με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τον Αύγουστο του 2014 τον βρήκα προσκυνητή στο Άγιο Όρος στην Ιερά μονή Ξενοφώντος. Μόλις έγινε πρωθυπουργός, έβγαλε την μάσκα του θεοσεβούμενου, άρχισε να πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία και έφτασε να λέει ότι θα σταματήσει να πληρώνει τους 10.000 παπάδες. Δεν κατάλαβε όμως ότι οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος όχι γιατί είναι θεοσεβούμενη η κάθε κυβέρνηση, αλλά γιατί παλιότερα έγινε συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για την περιουσία, αξίας τρισεκατομμυρίων Ευρώ, που χάρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελληνική Πολιτεία.

Έφτασε να λέει ότι θα κάνει την Ελλάδα «ουδετερόθρησκο» κράτος, την Ελλάδα που έχει γίνει ΕΝΑ με την Χριστιανική Πίστη εδώ και 2000 χρόνια. Δηλαδή με απλά λόγια, μια Ελλάδα με υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, πολιτική κηδεία, πολιτικό όρκο, χωρίς να χτυπάνε οι καμπάνες, χωρίς εικόνες και προσευχή στα σχολεία, χωρίς σταυρό στη σημαία, χωρίς λιτανείες Επιταφίου και ιερών εικόνων, χωρίς Εκκλησίες στα νοσοκομεία, χωρίς ιερείς στον στρατό, χωρίς να γιορτάζονται Χριστούγεννα και Πάσχα, χωρίς να φοράνε ράσα οι ιερείς και άλλα πολλά.

Φυσικά στο ζεμάτισμα των Ελλήνων είχε και βοηθούς τους υπουργούς, όπως τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2016 αντικατέστησε τα βιβλία των θρησκευτικών που διδασκόντουσαν μέχρι τότε οι μαθητές με «φακέλους θρησκευτικών». Με την αλλαγή αυτή τα ορθόδοξα ελληνόπουλα διδασκόντουσαν μια «θρησκειολογική σούπα», ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους!

Επειδή όμως αυτό σήμαινε άνιση μεταχείριση για τα ορθόδοξα ελληνόπουλα (βέβαια τα μισά λόγια που λέει ο κ. Τσίπρας είναι για ισότητα και δικαιοσύνη) έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και έκρινε τον Μάρτιο του 2018 αντισυνταγματική την αλλαγή και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Παιδείας να ξαναδιδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία θρησκευτικών. Τι φαντάζεστε, ο  υπουργός Παιδείας υπάκουσε στην απόφαση της Δικαιοσύνης ; Όλοι οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε, εκτός φυσικά από τους υπουργούς της «αριστερής» κυβέρνησης !

«Ηπαλύνθησαν οι λόγοι αυτών υπέρ έλαιον και αυτοί εισί βολίδες»(Ψαλμοί 54,22). Δηλαδή λέει ο προφήτης Δαυΐδ, κάποιοι άνθρωποι για να μας ξεγελάσουν λένε λόγια πιο απαλά και από το λάδι, αλλά στην πραγματικότητα τα λόγια αυτά είναι σφαίρες για να μας σκοτώσουν !

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Όλη η επικαιρότητα