Ηλεία Πολιτισμός

Ο καλός στρατιώτης Σβέικ στο θέατρο Καυκωνίας

Ακούστε το άρθρο

   Στο Θέατρο της Καυκωνίας συνεχίζεται το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, με την παράσταση «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη, που θα παρουσιαστεί την προσεχή Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αντιπολεμική σάτιρα του, που παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο Θέατρο «Απόλλων» του Πύργου από τη Θεατρική Ομάδα Πύργου και «κέρδισε» το θεατρόφιλο κοινό, θα δώσει και πάλι «ζωή» στο πέτρινο γραφικό θέατρο της Καυκωνίας, που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό φιλοξενεί τις παραστάσεις της Θ.Ο.Π.

Κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, τα προβλήματα πολλά και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ξεφύγουν, να δραπετεύσουν μέσα από το γέλιο, «ο καλός στρατιώτης Σβέικ» είναι η καλύτερη ευκαιρία.

Ποιος είναι ο καλός στρατιώτης

Ο κεντρικός ήρωας του έργου, ο Σβέικ είναι μια μορφή που δεν αναγνωρίζει το σύστημα εξουσίας, δεν το λαμβάνει υπόψιν του. Του επιστρέφει τη «σοβαρότητα» των σχέσεων με την δική του «παράδοξη» «κωμική» δραστηριότητα. Είναι ο θρίαμβος της κοινής λογικής επί του πατριωτικού κλισέ. Ο ήρωας μας, μέσα από τις φαρσικές περιπέτειες, τις κουτοπονηριές και την αδιάκοπη φλυαρία, σατιρίζει καυστικά τον μιλιταρισμό, την πολιτική τυραννία και το παράλογο του πολέμου.

Ελεύθερη είσοδος

Η παράσταση αρχίζει στις 9:15 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλη η επικαιρότητα