Πολιτική

Ο Κασιδιάρης «πλάκωσε» και τον Βενιζέλο

kasi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Λαγκάρντ καθώς σήμερα καταθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης αποβλήθηκε από την επιτροπή επειδή έβρισε τον εξεταζόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «γελοίο» και «χοντρό», ενώ όταν του ζητήθηκε να απομακρυνθεί από την αίθουσα έσπασε ποτήρια και πέταξε τα μικρόφωνα! Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου ξεκίνησε περίπου στις 10:40 το πρωί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε ερωτησεις στον εξεταζόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του κ. Κασιδιάρη. Το προεδρείο διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Την ώρα της διακοπής, βγαίνοντας από την αίθουσα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε όταν τον ρώτησαν τι συνέβη: «Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνης» και πρόσθεσε: «Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο» Μετά τον κ. Βενιζέλο, από την αίθουσα βγήκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα… Μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλει…».

Η διαδικασία οδηγήθηκε σε παρεκτροπή, αμέσως μετά την επανέναρξή της. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, συνέχισε να απευθύνει ερωτήματα προς τον κ. Βενιζέλο. Κάποια στιγμή, λίγο πριν τις 12 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σταμάτησε να υποβάλει ερωτήματα και απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαργογιαννάκη διαμαρτυρόμενος ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «κάνει απαξιωτικά σχόλια για μέλη της επιτροπής περί αυξημένης τεστοστερόνης». Δεν με αφορά τι λέει ο μάρτυρας έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή, απάντησε κατά πληροφορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι’ αυτό και απ’ το βήμα της Βουλής λες έλα καλέ», είπε ο Ηλ. Κασιδιάρης, στρεφόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεπέρασε κάθε όριο αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «γελοίο και χοντρό» και όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη, άρχισε να σπάει ποτήρια και να πετάει τα μικρόφωνα! Οπως ήταν επόμενο, στη συνέχεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποβλήθηκε από την αίθουσα. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους προσπάθησε να δικαιολογήσει την αντίδρασή του και τους σκαιούς χαρακτηρισμούς που εκστόμισε λέγοντας: «Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία».

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για να συζητηθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί από τις αντιδράσεις του Ηλία Κασιδιάρη.

Βενιζέλος προς Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Μην με βασανίζεις Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα… βασανισμού. «Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανισμό», είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυρία Κωνσταντοπούλου. «Εσείς επαναλαμβάνετε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις, με βασανίζετε, είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης», αναφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η φραστική αντιπαράθεση του κ. Βενιζέλου με την κυρία Κωνσταντοπούλου προσέλαβε τα χαρακτηριστικά πολιτικής βεντέτας. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος σταύρωσε τα πόδια του. «Εχετε έρθει ως μάρτυρας σε αυτή την επιτροπή, θα σέβεστε τα μέλη της», επέπληξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Βενιζέλος «καρφώνει» Παπακωνσταντίνου ότι διαχειριζόταν την λίστα πίσω από την πλάτη του

«Κάποιοι πίσω από την πλάτη μου, αγνοώντας με, κανόνιζαν τον τρόπο διαχείρισης της λίστας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα emails μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου οι χειρισμοί του οποίου ελέγχονται από την Προανακριτική και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Πηγή: www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα