Πολιτική

Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ ζητά ανταλλαγή για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

“Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω πού θα μπορούσε να μας κοστίσει αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα, ο κ. Κατσίκης πρότεινε να “ζυγίσουμε ποιο θα είναι το όφελος και ποια θα είναι η ζημία” από την όλη κατάσταση αναφέροντας πως θα ήταν “ανοιχτός” στο ενδεχόμενο παράκαμψης της απόφασης του Αρείου Πάγου.

“Ας είμαστε ειλικρινείς, εκεί το πάει ο Ερντογάν”, σχολίασε για το ενδεχόμενο ανταλλαγής. Ο κ. Κατσίκης αναφέρθηκε και στον όρο “όμηροι” που έχει χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. “Όμηροι, σημαίνει ότι κρατούνται για ανταλλαγή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο δήλωσε για τον Ταγίπ Ερντογάν, “όπως πάντα ανησυχούσαμε για τις παραβιάσεις των Τούρκων στα χωρικά μας ύδατα, έτσι ανησυχούμε και σήμερα… κάποτε μιλούσε για γκρίζες ζώνες, ενώ τώρα μιλάει για δικά της νησιά”.

Τέλος, αναφορικά με το Σκοπιανό, υπογράμμισε ότι “εμείς δεν θα προκαλέσουμε καμία ρήξη” υπενθυμίζοντας, όμως, ότι “θα καταψηφίσουμε οποιαδήποτε πρόταση που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία”.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την επιστροφή του Ερντογάν από τη Σύνοδο της Βάρνας, ο τούρκος πρόεδρος μίλησε στους δημοσιογράφους της χώρας του αποκαλύπτοντας τα όσα συζήτησε με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους 2 Ελληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια εμείς δεν συσχετίζουμε τα δυο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα”.

Xθες το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το δεύτερο αίτημα των δικηγόρων των δυο Ελλήνων να αποφυλακιστούν μέχρι την δίκη με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία και ότι είναι ύποπτοι φυγής.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα