Categories: Καιρός

Ο καιρός σήμερα: Αναλυτική πρόγνωση

Share

Ασθενείς τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά και το Ιόνιο με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων προβλέπει για το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ προβλέπεται παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί, τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ από απόγευμα, μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμους κελσιου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου, με ανέμους μεταβλητούς 3 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά, τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο ιονιο, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, με τα φαινόμενα από το απόγευμα να εξασθενούν και να περιορίζονται στην Κρήτη, κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.