Καιρός

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση

Ακούστε το άρθρο

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, όπως και σήμερα, θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, σημαντική μεταβολή θα παρουσιαστεί από την Τρίτη όπου αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή.

Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, πριν τα Κούλουμα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, με τον καιρό ωστόσο να είναι γενικά αίθριος και ανοιξιάτικος!

Την Καθαρά Δευτέρα, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα με λίγες αραιές νεφώσεις. Ο καιρός θα είναι ιδανικός για όσους θέλουν να πετάξουν χαρταετό, εντός και εκτός Αθηνών.

Αλλαγή σκηνικού από την Τρίτη

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κάνουν την επανεμφάνισή τους στην Ελλάδα την Τρίτη και την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και 10-12 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το βαρομετρικό χαμηλό που θα τις συνοδεύει να επιδεινωθεί ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Όλη η επικαιρότητα