Ελλάδα Καιρός

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά: Επιδείνωση Δευτέρα και Τρίτη- Πυκνές χιονοπτώσεις

Αλλαγή του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και πιθανές πυκνές χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα, αναμένεται να εκδηλωθούν το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις.

Ειδικότερα, την Κυριακή που το μέτωπο θα περάσει από τη χώρα μας θα ρίξει τη θερμοκρασία στα ανατολικά και ίσως θα προκαλέσει τοπικές βροχές στην ανατολική Ελλάδα. Μία διαταραχή όμως στα βόρεια Βαλκάνια από το μεσημέρι και μετά θα κινηθεί νοτιότερα και θα δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που διακρίνεται πολύ καλά τη Δευτέρα.

Το σύστημα αυτό θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά. Την Τρίτη το σύστημα αυτό θα κινηθεί αργά ανατολικά και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα και κυρίως τα κεντρικά και νότια.

Μάλιστα η ΕΜΥ στην πρόγνωση πολλών ημερών επισημαίνει ότι χιονοπτώσεις θα έχουμε σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αυτές οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα θα είναι πιθανόν κατά τόπους πυκνές.

Λόγω του ΒΑ ενισχυμένου ρεύματος με εντάσεις ανέμων στα 8 με 9 μπ θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και αρκετά φαινόμενα σε Β. Σποράδες, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά. Από την Τετάρτη θα έχουμε ύφεση των φαινομένων αλλά η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή
Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή
Ο καιρός στην Ελλάδα την Δευτέρα
Ο καιρός στην Ελλάδα την Δευτέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Όλη η επικαιρότητα