Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος στο Λέπρεο Δήμου Ζαχάρως- Φιγαλείας: «Σε εγκατάλειψη τα χωριά μας»

Ακούστε το άρθρο

«Η Δημοτική αρχή Ζαχάρως αγνοεί προκλητικά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των τοπικών διαμερισμάτων»

*Βασικός στόχος της παράταξης ΝΕ.Δ.Α. η αναβάθμιση των τοπικών διαμερισμάτων με σκοπό τα χωριά να ξαναπάρουν ζωή και να βρουν την χαμένη τους αίγλη.

Την τοπική κοινότητα Λεπρέου Ζαχάρως επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΝΕ.Δ.Α. Κώστας Αλεξανδρόπουλος συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες και μέλη της παράταξής του. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος κατά την επίσκεψη του στο ιστορικό χωριό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και να δει από κοντά τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Οι επισκέψεις του κ. Αλεξανδρόπουλου στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζαχάρως-φιγαλείας  είναι μια ακόμη πρωτοβουλία του που στόχο έχει να ισχυροποιήσει και να επεκτείνει την σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης που έχει ο ίδιος με τους συμπατριώτες του, αναπτύσσοντας παράλληλα έναν χρήσιμο και ουσιαστικό διάλογο με την επικαιροποίηση όλων των προβλημάτων.

Στις συνομιλίες που είχε ο κ. Αλεξανδρόπουλος με κατοίκους του ιστορικού χωριού ανέφερε ότι «διαπιστώνεται κάθε φορά ότι όχι μόνο δεν έχουν βρεθεί λύσεις αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, κάτι που είναι προϊόν και αποτέλεσμα μιας προκλητικής αδιαφορίας και ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει ακόμη και τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας».

«Η εγκατάλειψη στα χωριά μας είναι εμφανής»

Συνεχίζοντας ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε στους κατοίκους τους Λεπρέου την αδιαφορία που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια η νυν δημοτική αρχή Ζαχάρως τονίζοντας ότι στα χωριά το μόνο που παρατηρεί κανείς είναι μια πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση με τους κατοίκους να βιώνουν πολλά προβλήματα.

Από την συζήτηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕ.Δ.Α με τους κατοίκους του Λεπρέου προέκυψαν και ενδιαφέρουσες προτάσεις για την κοινότητα αλλά και για τις δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν εκεί στο άμεσο μέλλον.

Στην συνομιλία τους με τον κ. Αλεξανδρόπουλο οι κάτοικοι του χωριού έθεσαν  και  συζητήθηκαν μακροχρόνια προβλήματα όπως το δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, καθώς και η ανάγκη στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων με άδειες λειτουργίας σταυλικών  εγκαταστάσεων και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικό βάρος δόθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αλεξανδρόπουλου στο Λέπρεο και στην κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος η αγροτική οδοποιία στην τοπική κοινότητα Λεπρέου βρίσκεται σε τραγική κατάσταση όπως και στα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου, και βασική μας προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου με σκοπό να μπορούν οι κάτοικοι αλλά και αγρότες – κτηνοτρόφοι να πηγαίνουν με ασφάλεια και γρήγορα στις καλλιέργειες – περιουσίες τους.

«Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους»  ήταν η άποψη του κ. Αλεξανδρόπουλου τονίζοντας στη συνέχεια ότι «οφείλαμε λοιπόν εμείς να κάνουμε τα αυτονόητα στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ανασυγκρότησης. Να δούμε τα χωριά  μας να ξαναζωντανεύουν, να βρίσκουν τους ρυθμούς κανονικότητας και να βελτιώνονται οι υποδομές μιας ευπρεπούς ζωής των συμπολιτών μας. Τότε μόνο μπορεί να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας».

Γραφ. Τύπου ΝΕ.Δ.Α

Όλη η επικαιρότητα