Ο Κώστας Πελετίδης υποψήφιος και το 2023 – Νέα πρόσωπα στην “Λαϊκή Συσπείρωση”

Share

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24 ο Κώστας Πελετίδης θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία, καθώς προ διημέρου σε “κλειστή σύσκεψη” αποφασίστηκε ομόφωνα να τεθεί και πάλι επικεφαλής του συνδυασμού της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Ο Δήμαρχος Πατρέων άλλωστε έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως η απόφαση για την εκ νέου κάθοδό του δεν θα είναι ατομική αλλά συλλογική.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία έλαβαν μέρος στελέχη του συνδυασμού, αλλά και του ΚΚΕ, άναψε το “πράσινο φως” για την εκ νέου υποψηφιότητά του. Οπως ειπώθηκε από τους παρισταμένους ο Κώστας Πελετίδης παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των πατρινών και δεν θα μπορούσε άλλο στέλεχος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα στην εκλογική αναμέτρηση του 2023.

“Θα κλείσουν στόματα”

Η απόφαση στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο θεωρήθηκε κατάλληλη, δεδομένου ότι θα σταλεί το μήνυμα προς όσους εξυφαίνουν σενάρια περί δήθεν απόσυρσης του Κώστα Πελετίδη από την εκλογική μάχη. Ετσι θα “κλείσουν στόματα” , όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν την φήμη πως ο Δήμαρχος Πατρέων θα τερματίσει την πολιτική του διαδρομή.

Παράλληλα θεωρήθηκε αναγκαίο να επισημοποιηθεί τώρα η υποψηφιότητά του ώστε να υπάρχει ικανό διάστημα για την στελέχωση του συνδυασμού και την πορεία προς τον λαό.

Μια ακόμη σημαντική απόφαση που λήφθηκε στη σύσκεψη είναι να υπάρχει σημαντικότατη ανανέωση του ψηφοδελτίου.

Νέα “φρέσκα” πρόσωπα θα ριχθούν στην μάχη του σταυρού, κάποια από τα οποία έχουν ήδη αναδειχθεί μέσα από την κοινωνική τους δράση, ενώ κάποιοι που ήδη έχουν “γράψει χιλιόμετρα” στο δημοτικό προσκήνιο θα αποσυρθούν.

Νεό πρόσωπο στο Δήμο Δυτ. Αχαΐας

Εξάλλου, στην ίδια σύσκεψη έπεσαν στο τραπέζι και άλλες υποψηφιότητες για τους Δήμους Αχαϊας. Μεταξύ των αποφάσεων που λήφθηκαν είναι και για το Δήμο Δυτικής Αχαϊας, ο υποψήφιος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μετά από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, να μην είναι ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Αλέκος Θανόπουλος. Θα υπάρξει ανανέωση , όπως ειπώθηκε και επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι νέο πρόσωπο, ο Κώστας Μουγκογιάννης.