Ηλεία Πολιτική

Ο Κουτσούμπας στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κ.Κ.Ε.

Κάλεσμα σε όλον τον κόσμο να βρεθεί στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης/ αναγνωστηρίου της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ που θα γίνουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ στα γραφεία του κόμματος στον Πύργο, πραγματοποίησε μέσω συνέντευξης τύπου ο γραμματέας της Γιάννης Τεφάνης, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να δίνει ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, ο κ. Τεφάνης μετά τις καθιερωμένες ευχές για καλή χρονιά, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της παρουσία του κ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση ως κεντρικός ομιλητής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υπόλοιπες δράσεις που θα λάβουν χώρα στην εκδήλωση, όπως απαγγελία ποιήματος και διάβασμα βιογραφικού από τη ζωή και τη δράση του Αντώνη Αντωνακόπουλου. Ωστόσο, σημαντική αναφορά έκανε και στην παραχώρηση του νεοκλασικού κτιρίου στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος από την Μπαϊλί Λουίζ Αντωνακοπούλου, στη μνήμη του συζύγου της Αντώνη Αντωνακόπουλου, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την τομεακή οργάνωση ως ορμητήριο αγώνων. Επιπλέον, χάρισε και τη βιβλιοθήκη του αείμνηστου Αντώνη Αντωνακόπουλου που αποτελείται από 500 και πλέον βιβλία και συγγράμματα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς μελέτη.

Με αφορμή την εκδήλωση, επιθυμία της Τομεακής Επιτροπής είναι η συγκέντρωση αρχειακού υλικού από την πολύχρονη δράση του ΚΚΕ και του Λαϊκού Κινήματος στον νομό, ώστε να μπορούν ανά περιόδους να εκτίθενται στη βιβλιοθήκη και να γίνουν ευρέως γνωστά στο λαό και τη νεολαία του νομού.

Κλείνοντας, ο κ. Τεφάνης ζήτησε την παραχώρηση ανάλογου υλικού που μπορεί να διαθέτει κάποιος προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα, ευχαρίστησε δημόσια την οικογένεια του αείμνηστου Αντωνακόπουλου για την προσφορά υλικού και έκλεισε αναφέροντας πως μετά την εκδήλωση έχει ορισθεί γεύμα στο κτήμα «Απολλώνιον» στις Καρούτες.

Όλη η επικαιρότητα