Πολιτισμός

Ο «κουρέας της Σεβίλλης» εκπαιδεύεται… και στον Πύργο!

13912_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε εβδομήντα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, θα ταξιδέψει ο «Κουρέας της Σεβίλλης» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία».


O Κουρέας της Σεβίλλης, η πασίγνωστη όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι, αφήνει τη σκηνή και κάθεται στο θρανίο του δημοτικού σχολείου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια παράσταση όπερας παρουσιάζεται σε δημοτικά σχολεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία», που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, είχε εγκριθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη, όταν και απελευθερώθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια.

Από την αρχή του φθινοπώρου όμως τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή και μια δεκαμελής ορχήστρα με μαέστρο και τους μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει σε εβδομήντα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το δικό μας, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, όπου η παράσταση αναμένεται να δοθεί γύρω στις 20 με 22 Νοεμβρίου, όπως και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά πραγματική όπερα!

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα